Friday , September 30 2022

Guvernul aprobă MAJORAREA cu 25% a salariilor din sănătate. Ce spune Ponta despre salariile profesorilor

ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că salariile din sănătate vor creşte cu 25%, procentul de majorare urmând să se aplice salariilor actuale, nu “altor calcule şi altor poveşti”. Executivul urmează să aprobe o ordonanță de urgență care prevede majorarea cu 25 % a salariilor personalului din sistemul medical. Ponat a spus că trebuie găsită o soluţie şi pentru profesori.
Guvernul discută, miercuri, în şedinţa de Guvern, un proiect de ordonanţă privind majorarea cu 25% a salariilor din sistemul sanitar.
Premierul Victor Ponta a declarat, la debutul şedinţei, că salariile se vor majora cu 25% pentru tot personalul din sistemul sanitar.
Ponta a precizat că majorarea de 25% se va aplica “la salariile actuale, nu la alte calcule”.
“E vorba de salariile actuale, 25 % la salariile actuale, nu la alte calcule, nu la alte poveşti, pentru toată lumea care lucrează în sistemul sanitar.
Premierul susţine majorarea salariilor şi pentru asistenţii sociali. În acest sens, Ponta a întrebat-o pe Rovana Plumb, ministrul Muncii, dacă a găsit soluţii pentru majorarea salariilor acestora. “Nu? De ce nu ati reusit? Vă aştept atunci cu o soluţie pentru asistentii sociali au o actitate la fel d eimportantă ca şi cei din sistemul sanitar”, a spus Ponta.
“Este nevoie, şi sper să am sprijin în continuare, de cresterea veniturilor a celor care lcurează sistemul medical, in paralel cu reformele importante. Introducerea cardului se sănătate este o reformă importantă. (…) Putem astăzi acum 25, la anul 25 şi putem să avem o perspectivă”, a mai precizat Ponta.
Ponta a vorbit şi de salariile din educaţie, precizând că pentru acest domeniu va fi găsită solutia “prin legea salarizarii in sistemul bugetar şi prin aplicarea acordurilor pe care le avem”.
“Este un reproş pe care mi-l asum. Vreau de acum încolo… Educaţia şi sănătatea sunt cele două domenii nu doar de interes şi de importanţă naţională, dar care trebuie să meargă împreună.
Atunci găsim soluţia prin legea salarizării, în sistemul bugetar prin aplicarea acordurilor pe care le avem, şi chiar lucruri mai bune, în aşa fel încăt de fiecare dată educaţia şi sănătatea să meargă în zona salarială în acelaşi ritm, să nu apară discrepanţe între profesori şi medici. Asta e obligaţia noastră, avem soluţia şi sper ca tot ceea ce se adaugă să fie la Sănătate şi Educaţie”, a spus Ponta.
 
 

Vezi si

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației

În urma scandalului de plagiat, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seară că demisionează …