Tuesday , July 23 2024

Guvernul a modificat joi ordonanța referitoare la testul antidrog pentru șoferi

Guvernul a modificat în ședința de joi ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră, a anunţat premierul Marcel Ciolacu. Astfel, se prevede prin noua modificare făcută azi ca, în situaţia în care rezultatul testelor antidrog în laboratoarele de medicină legală nu vine în maximum 72 de ore, şoferii cărora le-au fost suspendate permisele le primesc înapoi.

Ordonanța de urgenţă privind siguranţa rutieră a fost modificată în privința testelor antidrog, a anunțat ministrul de Interne Cătălin Predoiu joi, la finalul ședinței de guvern.

„În primul rând, (ordonanța) instituie un termen de 72 de ore în care instituțiile de medicină legală trebuie să elibereze analizele toxicologice prin care să evidențieze prezența sau nu a alcoolului și substanțelor interzise în sângele persoanelor care au fost testate pozitiv cu drug test sau care au refuzat testarea.

A doua modificare importantă este că la expirarea termenului de 72 de ore, în care în care rezultatul nu sosește de la laborator, persoanei respective i se restituie permisul.

Există și o a treia modificare importantă, care vizează faptul că aceste analize se efectuează doar de către instituțiile de medicină legală”, a declarat Cătălin Predoiu la finalul ședinței de guvern.

Vezi si

Ministerul Agriculturii: Nu există teste rapide care să stabilească corect pesticidele din legume și fructe. Populația e dezinformată

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale atrage atenția că nu există niciun fel de teste rapide …

One comment

  1. Grija asta mare a guvernului pentru prevenirea accidentelor provocate de soferi drogati este paravanul pentru plata testelor, a costurilor asociate cu prelevarea si logistica probelor recoltate. Intr-un cuvant este vanatoarea unor noi cai de a aduce bani la un buget care nu poate fi manageriat si care are plati tot mai mari catre angajatii statului.
    Tot Joe Blow cu dacia berlina care vine de la schimbul 3 plateste pana la urma.
    Stai sa vezi!