Monday , September 26 2022

Guvernul a crescut tacit numarul biletelor de tratament pentru pensionari

balneo

In plin cod roşu de viscol şi în discreţie totală, guvernanţii au alocat încă 10.000 de bilete de tratament balnear pentru pensionari, în 2014, cu aproape 20 la sută mai mult decât anul trecut. Hotărârea de Guvern, luată în şedinţa de săptămâna trecută, dar neanunţată în nicio listă oficială a actelor aprobate, a intrat în vigoare luni, la scurt timp după ce premierul Victor Ponta a anunţat reducerea ratelor la bancă pentru cei cu venituri mici.
Actul normativ adoptat de Guvern nu a fost în dezbatere publică și doar a apărut în Monitorul Oficial, fără a fi anunțat de Executiv pe lista actelor normative aprobate în ședința de Guvern.
Astfel, Guvernul a crescut numărul biletelor de tratament, de la 53.000 în 2013, la 59.600 de bilete de tratament balnear pentru pensionari.
Aceste bilete beneficiază de o subvenție din partea statului de 50%.
Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, a declarat că pentru a se lua o astfel de măsură a fost nevoie ca numărul zilelor de tratament să fie reduse de la 18 la 16. Însă, ministrul nu a știu să precizeze și care este suma prevăzută în buget pentru alocarea necesară a unui astfel de program.
Măsura este luată în mod ciudat, asta deoarece același Executiv a decis să reducă numărul biletelor în mai puțin de un an, de la 53.000 la 50.000.
digi24.ro

Vezi si

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele din România

Mai multe sortimente de crenvurşti Wudy au fost retrase de la vânzare din toate magazinele …