Wednesday , November 30 2022

Guvernul a aprobat ajutoarele pentru famiile victimelor din Colectiv: 200 de euro/zi pentru cazare si masa in strainatate

cimpeanu

Guvernul interimar s-a reunit luni, la ora 10.00, intr-o sedinta extraordinara, pentru a discuta programul de asistenta destinat ranitilor din incendiul de la clubul Colectiv si familiile acestora.
Unicul punct pe agenda sedintei a fost acordarea unui ajutor pentru membrii familiilor victimelor. “Avem 30 de victime internate in spitalele din straintate, vom acorda un ajutor de urgenta in valoare de 7.500 de euro lunar, fundamentatata prin 30 de zil/200 euro pe zi”, a precizat premierul interimar.
Din acesti 7.500 de euro, 1.500 de euro reprezinta suma pentru cheltuieli de deplasare. Plata se va face in cel mult 5 zile de la primirea solicitarii.
De asemenea, pentru cei 83 de pacienti internati in spitale din Romania se acorda un sprijin de 6.000 de lei pe luna, adica 200 lei/zi pentru cheltuieli de cazare si masa.
Sumele se acorda pe toata durata spitalizarii, in functie de numarul de zile de spitalizare. Sumele se vor acorda din fondul de urgenta al Guvernului.
Sorin Cimpeanu a declarat sambata ca vor fi decontate “integral” costurile pentru pacientii care vor fi transferati in strainatate din Fondul de rezerva al Guvernului, iar pentru apartinatorii care insotesc ranitii vor fi, de asemenea, decontate cheltuieli de transport, cazare si masa.
Luni, la ora 18.00, premierul interimar se va intalni cu ambasadorii tarilor UE si cu cei ai SUA si Canada, acreditati la Bucuresti.
stirileprotv.ro

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …