Sunday , April 21 2024

Guvernul a adoptat Strategia Naţională de Sănătate pentru 2014-2020

spital

Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi o hotărâre privind aprobarea Strategiei Naţionale de Sănătate 2014-2020 şi a Planului de acţiuni pe perioada 2014-2020 pentru implementarea Strategiei Naţionale.
“S-a adoptat Strategia Naţională de Sănătate pentru anii 2014-2020 şi Planul de acţiuni pentru perioada 2014-2020 privind implementarea acestei strategii naţionale. Este în premieră în istoria modernă a României când se adoptă o asemenea strategie pe sănătate şi este rezultatul dezbaterii cu toate segmentele interesate, asociaţii profesionale, sindicate şi alţii”, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă, potrivit Agerpres.
Strategia vizează mai multe schimbări în sistemul de sănătate. “Se are în vedere dezvoltarea de servicii de sănătate minimale şi de bază accesibile tuturor, de calitate şi cost eficace, cu accent pe prevenţie. Doi: mai buna integrare a asistenţei medicale prin consolidarea serviciilor clinice ambulatorii pentru creşterea ponderii afecţiunilor rezolvate în ambulatoriu şi reducerea numărului de cazuri de spitalizare continuă. Şi trei, reorganizarea serviciilor spitaliceşti şi asigurarea continuităţii îngrijirilor. De asemenea, trebuie menţionat faptul că această strategie face posibilă accesarea de resurse din fondurile structurale”, a explicat el.
Guvernul a aprobat şi o hotărâre pentru aprobarea Strategiei naţionale în domeniul egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi pentru perioada 2014-2017 şi a Planului general de acţiuni pe perioada 2014-2017 pentru implementarea Strategiei.”Strategia cuprinde un ansamblu de acţiuni care vizează educarea în privinţa tratamentului egal aplicat femeilor şi bărbaţilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.
 

Vezi si

Tablou furat dintr-o galerie de artă britanică, estimat la două milioane de euro, găsit în România după patru ani

Un tablou estimat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, în 2020, …