Thursday , December 1 2022

Guvern: Persoanele care au mai puţin de 11 clase nu vor mai obţine permisul auto

Permisul de conducere auto nu va mai fi eliberat decât persoanelor care au absolvit cel puţin 11 clase, restricţie prin care, alături de alte măsuri, Guvernul vrea să reducă la jumătate numărul de decese rezultate din accidente rutiere, în următorii 3 ani, scrie Profit.ro.
permis

Interdicţia eliberării carnetului de şofer pentru persoanele care nu au cele 11 clase va fi introdusă de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislaţie rutieră.
Astfel, Guvernul şi-a propus să completeze legislaţia în domeniu cu norme care să facă posibilă, acolo unde evoluţia fenomenului rutier impune, aplicarea obiectivelor incluse într-o Comunicare a Comisiei Europene având titlul “Pentru un spaţiu european de siguranţă rutieră: orientări pentru politica de siguranţă rutieră 2011-2020”. Documentul Comisiei propune, de asemenea, reducerea la jumătate a numărului de decese în accidente rutiere şi încurajează statele membre să contribuie la realizarea acestui obiectiv prin propriile strategii naţionale în domeniul siguranţei rutiere.
Din momentul în care Guvernul va schimba legislaţia, cine nu a terminat 11 clase nu va mai primi permisul auto. Prin această restricţie, Guvernul vrea să se asigure că cine se află la volan are capacitatea intelectuală de a învăţa regulile de circulaţie şi de a analiza în trafic indicatoarele rutiere.
 

Vezi si

Salariile bugetarilor se majorează cu 10% de la 1 ianuarie 2023; indemnizaţiile pentru funcţiile de demnitate publică se plafonează

Drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar se majorează cu 10%, de la 1 ianuarie …

5 comments

 1. Prostie mai mare nici nu exista!cum sa impui 11clase finalizate cand invatamantul obligatoriu din romania este de 10clase?sa se impuna alte reguli la efectuarea examenelor pentru ca este posibil ca o persoana care are 8clase sa fie capabila sa treaca cu brio toate testele..sunt persoane care poate nu au avut posibilitatea de a merge la scoala dar din punct de vedere intelectual sunt mult peste medie…ar fi pacat sa descurajati asemenea persoane!!!!

 2. Cred ca este o mare prostie…..
  Chiar daca nu ma afecteaza, eu am studii superioare.
  Pai ce, cei care nu au avut posibilitatea sa urmeze un liceu nu tr sa se deplaseze????
  Locuiesc in USA aici sub fiecare semn de circulatie scrie si ce inseamna, de ce nu face si in Ro la fel. Ce numai soferii tr sa stie semnele de circulatie?

 3. mai rara asa prostie , ca maine vor sa admita numai cu doctorat de la gen Izmana . Daca tipul are 7 sau 8 clase si a invatat meserie , are un atestat , nu este bun pt condus o masina ?

 4. Dar ce se întâmplă cu cei care deja au permisul dar nu au și studiile. Corect ar fi sa li se retragă ..

 5. Foarte bine! Asa, nu or sa mai aibe toti analfabetii, permis auto in Romania.