Monday , May 10 2021

Grupul UNPR din Senat a fost desfiinţat, la cererea PSD

Scandal în Senat. PSD a cerut desfiinţarea grupului UNPR din Senat şi, în urma supunerii la vot, propunerea a fost şi aprobată, după ce şase aleşi UNPR au părăsit grupul parlamentar. Astfel, nu mai există numărul necesar de senatori pentru a forma un grup.
senat gol

Decizia vine ca urmare a neînţelegerilor dintre PSD şi UNPR. Pentru a obţine cele mai bune rezultate în alegeri, UNPR poartă negocieri atât cu PSD, cât şi cu PNL.
Astfel, după ce Liviu Dragnea s-a arătat deranjat de negocierile pe care unii lideri progresişti le poartă cu liberalii, preşedintele PSD a anunţat că social-democraţii nu exclud o majoritate parlamentară cu UDMR, iar negocierile UNPR – PNL sunt făcute doar să îl favorizeze pe liderul Uniunii, Valeriu Steriu, și pe alți “doi – trei”, în timp ce mulți parlamentari progresiști sunt nemulțumiți, a declarat, duminică, președintele PSD, Liviu Dragnea.
Pe de altă parte, în UNPR există două tabere, întrucât liberalii au anunţat că vor fuziune fără Oprea şi Onţanu, iar o parte dintre progresişti nu vor fuziunea cu PNL. Astfel, UNPR ar putea de fapt, să se scindeze între cei care vor fuziunea cu PNL şi cei fideli PSD.
Întrebat pe cine contează, el a arătat că “sută la sută pe ALDE”.
“Am văzut că, în ultima perioadă, la proiecte de lege importante și UDMR a susținut aceste inițiative legislative, o mare parte din neafiliați, o mare parte din parlamentarii minorităților naționale, probabil că și o parte importantă din parlamentarii UNRP vor vota inițiativele legislative importante. Eu cred că nu pierdem majoritatea în Parlament”, a precizat Dragnea la România TV.
El a adăugat că a discutat în ultima perioadă cu liderii UDMR. “Am discutat, au fost proiecte de lege importante și am găsit foarte multe puncte comune”, a spus Dragnea. De asemenea, întrebat dacă ar putea face o majoritate cu UDMR, liderul PSD a spus: “Nu este exclus”.
Dragnea a subliniat că sunt deja mulți parlamentari UNPR nemulțumiți de negocierile cu PNL.
“Spun deja mulți parlamentari UNPR că nu sunt mulțumiți de această trecere bruscă a UNPR în barca PNL-ului și nu sunt dornici să urmeze această cale și probabil că vor să rămână în zona de stânga. Nu știu dacă vin la noi sau pleacă din UNPR, dar vor să voteze totuși tot în felul în care au votat până acum, sunt oameni care nu pot într-o noapte să treacă de pe stânga pe dreapta. Nu am făcut acest inventar, că nu este foarte important, dar, dacă se va întâmpla, probabil că se va vedea în zilele următoare. Este posibil și un sfert, și jumătate, este posibil și nimic, sau foarte mulți. Eu spun că majoritatea sunt foarte supărați cu excepția a doi — trei pentru care de fapt s-a făcut toată negocierea, pentru ceilalți e o mare păcăleală — dl Steriu și încă doi — trei apropiați. Iar pentru ceilalți discuțiile din PNL sunt că de fapt vor fi păcăliți, că n-or să le dea nimeni 18 sau 20 de locuri pe liste. Asigură două — trei locuri pentru cei care au negociat și, în rest, sănătate”, a afirmat liderul PSD, potrivit Agerpres.
 

Vezi si

Liber la pelerinaje religioase. Competiții sportive, concerte și spectacole-pilot pentru cei vaccinați, care au avut Covid sau au test negativ – noile relaxări adoptate de Guvern 

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că Guvernul a adoptat luni …