Monday , July 22 2024

Grindeanu: Noi trebuie să facem prezidențiale în toamnă; Marcel Ciolacu stă cel mai bine în sondaje

Alegerile prezidențiale ar trebui să aibă loc în toamna acestui an, iar președintele PSD, Marcel Ciolacu, stă cel mai bine în sondaje, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.


“O să știm mai multe lucruri mâine. Mâine avem o ședință a coaliției, la ora 9,00. Cei care au participat la aceste consultări cu celelalte forțe politice, și anume premierul și cei doi vicepremieri, ne vor transmite concluziile și vom merge înainte. țara trebuie să fie guvernată și este guvernată în acest moment și guvernată bine. Şi alegeri oricum trebuie să avem. S-ar putea ca unii să se gândească să amânăm alegerile prezidențiale până peste doi ani, că poate așa intră în turul doi. Nu există această variantă. Noi trebuie să facem alegeri prezidențiale în aceasta toamnă și alegeri parlamentare la fel”, a declarat Grindeanu, prezent la verificarea lucrărilor la A0 Nord și A0 Sud – Centură.
În ceea ce privește o candidatură la prezidențiale a liderului PSD, Marcel Ciolacu, Grindeanu a arătat că nu poate exprima voința tuturor membrilor partidului, adăugând că acesta stă cel mai bine în sondaje.
“Nu pot să exprim eu voința tuturor membrilor PSD, dar eu vă spun că, în mod tradițional, nu doar la PSD, ci la toate partidele, cei care pleacă cu prima șansă sunt de obicei președinții de partid. Dar noi o să avem un congres, cum și alte partide cred că o să aibă un congres, în care se va desemna candidatul. Normal că astăzi, când vorbim, Marcel Ciolacu, prim-ministrul României și președintele PSD, pleacă cu prima șansă a fi candidatul PSD. (…) Cred că a vrut să scoată mai mult în evidență Marcel Ciolacu, când a făcut aceste declarații, faptul că toată această răzgândeală, țopăială, numită chiar de către domnia sa, nu e bună. Noi ne-am înțeles pe ceva în martie, am transmis românilor că ăsta este calendarul, acum ne răzgândim. (…) Marcel Ciolacu stă cel mai bine în sondaje, nu are niciun fel de motiv să fie candidat pentru alegerile prezidențiale”, a subliniat Grindeanu.
Întrebat dacă acest subiect a erodat încrederea între partenerii de coaliție, ministrul social-democrat a arătat: “Bine n-a făcut”.
“Această răzgândeală bine n-a făcut, în mod cert, dar nici nu a dus la stricăciuni definitive, ireparabile. Dar nici nu pot să fiu ipocrit și să spun că a făcut bine această răzgândeală a partenerilor noștri”, a adăugat el. (Agerpres)

Vezi si

Ministerul Agriculturii: Nu există teste rapide care să stabilească corect pesticidele din legume și fructe. Populația e dezinformată

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale atrage atenția că nu există niciun fel de teste rapide …