Tuesday , January 31 2023

Grindeanu, nemulțumit de gările din România: “80 – 90% arată ca după război. Jalnic”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că 80 – 90% din gările și haltele din România arată ca după război, “jalnic” și a menționat că nu există forța pentru a fi refăcute și de aceea dorește transferarea lor la autoritățile locale pentru proiecte de modernizare.

Sorin Grindeanu a declarat, marți, 29 martie, într-o conferință de presă, la Constanța, că este de acord cu descentralizarea.

“Eu sunt de acord cu descentralizare și suntem de acord și acest lucru îl avem dacă vreți ca și țintă. Am semnat în lunile acestea foarte multe proiecte de descentralizare, a însemnat să spun transmiterea managementului pe CNAIR către autoritățile locale la multe din județe sau din municipiile României.

Am transmis CFR-ului că doresc o descentralizare. Cred că o să se supere pe mine directorul Simu de la CFR Infrastructură, dar în acest moment tot ceea ce înseamnă gări, halte în România, cred că într-o proporție de 80 – 90% arată ca după război. Jalnic”, a precizat ministrul Transporturilor.

El crede că aceste proiecte își găsesc mai bine finalitatea dacă sunt gestionate de autoritățile locale.

“E clar că în acest moment nu există forța necesară să poată fi refăcute. De asemenea, le transmitem către autoritățile locale. Toate proiectele care stau în picioare. Eu provin din administrația locală, am fost viceprimar la Timișoara și președintele Consiliul Județean Timiș, deci știu că multe din aceste proiecte își găsesc finalitatea mai bine dacă sunt gestionate de autoritățile locale”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

Vezi si

Alex Pițurcă, reținut 24 de ore de DNA, în dosarul măștilor neconforme livrate în spitalele militare

Alexandru Pițurcă a fost reținut, marți, pentru 24 de ore de către procurorii DNA, relatează …