Friday , December 9 2022

Grindeanu: Este o onoare pentru România să fie țară gazdă a Conferinței Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor

România va cheltui 1,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea digitală, cea mai semnificativă contribuție financiară cuprinsă în Planul Național de Redresare și Reziliență, a declarat, luni, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în deschiderea conferinței globale a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor organizată la București.


“Beneficiem de servicii calitative și accesibile. Ne mândrim cu forța de muncă specializată în domeniul IT. România ocupă locuri fruntașe în toate statisticile globale ale dezvoltării digitale: 85% dintre conexiunile de internet fix permit viteze de descărcare de cel puțin 100 Mbps. Cu toate acestea, suntem conștienți că eforturile noastre pentru dezvoltarea acestui domeniu trebuie să continue. Avem în vedere dezvoltarea în continuare a serviciilor publice digitale, a conectivității, a securității cibernetice și a competențelor digitale. În acest scop ne-am angajat să cheltuim 1,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea digitală a României, cea mai semnificativă contribuție financiară la dezvoltarea României cuprinsă în Planul Național de Redresare și Reziliență. (PNRR)”, a scris Grindeanu pe pagina sa de Facebook.
Acesta a precizat că este o onoare pentru România să fie țară gazdă a Conferinței Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, deoarece confirmă progresele realizate în ultimul deceniu de țara noastră în acest domeniu.
“Este o mare bucurie pentru mine, deoarece astăzi mi se îndeplinește un vis: am reușit ca șef al ANCOM să obțin organizarea acestei reuniuni în România, iar astăzi a devenit realitate! Totul pentru că am crezut în capacitatea noastră de a susține un astfel de eveniment important la Palatul Parlamentului. De aceea, salut adoptarea Declarației de la București “Construirea unui viitor digital mai bun pentru toți” în cadrul Masei rotunde ministeriale a celor 50 de reprezentanți la nivel înalt. Cert este că decizia Consiliului #ITU din iunie 2019 – de a accepta oferta României pentru organizarea și găzduirea acestei reuniuni – confirmă progresele realizate în ultimul deceniu de țara noastră în acest domeniu. Mulțumită politicilor publice coerente conduse de MCID și ANCOM, România se bucură de o serie de condiții favorabile dezvoltării comunicațiilor electronice”, a subliniat Grindeanu.
Nu în ultimul rând, el a transmis că “modul în care trăim și folosim acest avans tehnologic dictează dezvoltarea economiilor și a societăților noastre”.
Peste 3.000 de lideri și delegații din 193 de țări se vor reuni la București, în perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, pentru a stabili direcția globală a transformării digitale și pentru a alege viitoarea conducere a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU) – agenție a Organizației Națiunilor Unite (ONU) pentru tehnologia informației și comunicații.
Pe parcursul celor trei săptămâni, la ediția a 21-a a Conferinței Plenipotențiarilor a UIT (PP-22), delegațiile prezente vor include reprezentanți ai tuturor categoriilor de membri UIT – companii private, instituții academice și organisme naționale, regionale și internaționale implicate în activitățile organizației privind radiocomunicațiile și standardizarea sau promovarea transformării digitale în conformitate cu Obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU.
România este prima țară din Uniunea Europeană (UE) care organizează acest eveniment de anvergură, unde se vor stabili politicile generale ale UIT, precum și planurile strategice și financiare pentru perioada 2024 – 2027, care vizează întreaga activitate a organizației, dar, cu precădere, aspecte-cheie referitoare la incluziunea digitală și reducerea decalajului digital, cele mai bune modalități de a mobiliza inteligența artificială (IA), internetul obiectelor (IoT) și rețelele 5G și viitoare către 6G, împreună cu alte tehnologii noi și emergente. (Agerpres)

Vezi si

Guvernul a aprobat joi creșterea salariului minim brut la 3.000 lei de la 1 ianuarie. Salariul net va fi de 1.863 lei

Guvernul a aprobat în ședința de joi majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei, …