Thursday , December 7 2023

Gregorian Bivolaru nu va fi extrădat în România

bivolaru

Magistaţii francezi au respins, miercuri, solicitarea de extrădare formulată de autorităţile din România în cazul lui Gregorian Bivolaru, potrivit România TV. Autorităţile române au solicitat extrădarea lui Gregorian Bivolaru, în vederea aducerii acestuia în ţară pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea.
Gregorian Bivolaru ramane in stare de arest, in custodia autoritatilor franceze. El este inchis in prezent la un penitenciar de maxima siguranta de la marginea Parisului.
Acesta a fost prins de politie in Franta, pe 26 februarie. Bivolaru era cautat de autoritatile romane, dupa ce in 2013 fusese condamnat la inchisoare pentru trafic de persoane si acte sexuale cu minori. In 2005, “Guru”, cum i se spunea, a primit azil politic in Suedia.
Gregorian Bivolaru, in varsta de 63 de ani, a fost retinut si plasat in detentie judiciara, in vederea eventualei extradari in Romania. Acesta a figurat pe lista Agentiei politiei europene (Europol) cu cei mai cautati infractori, fiind alaturi de indivizi precum Salah Abdeslam, dat in urmarire pentru implicare in atacurile teroriste comise la Paris in noiembrie 2015.
 

Vezi si

Oficial: Fostul premier Florin Cîțu, pus sub urmărire penală în dosarul vaccinurilor anti-COVID. 43,3 milioane de doze achiziționate în plus de România

Fostul premier Florin Cîțu a fost pus oficial sub urmărire penală miercuri, 6 decembrie, de …