Wednesday , September 22 2021

Grecia risca sa fie exclusa din Schengen: A lasat prea multi refugiati sa intre in Europa

Mai multe state central-europene cer excluderea Greciei din Spatiul Schengen, dat fiind ca autoritatile elene nu au securizat in mod eficient frontierele externe.
imigranti

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a sugerat eliminarea Greciei din zona europeana de circulatie libera Schengen. Si alte guverne au formulat solicitari similare, in ceea ce ar fi o manevra de ordin simbolic, informeaza site-ul agentiei Reuters.
“Nu se spune oficial, dar exista presiuni in acest sens”, a admis ministrul grec al Imigratiei, Yannis Mouzalas.
Potrivit ziarului The Financial Times, Jean Asselborn, ministrul de Externe din Luxemburg, tara care detine Presedintia semestriala a Consiliului UE, ar fi transmis un avertisment oficial Greciei privind riscul eliminarii din Schengen. Yannis Mouzalas si un purtator de cuvant al lui Jean Asselborn au respins informatiile.
Grecia, membra a Spatiului Schengen, este acuzata ca a permis trecerea a sute de mii de extracomunitari spre state occidentale membre ale Uniunii Europene.
Grecia ar putea fi suspendata din Schengen prin activarea Articolului 26 al Acordului. Conform unor surse, tema ar putea fi introdusa pe agenda reuniunii de vineri a Consiliului UE pentru Justitie si Afaceri Interne.
“Este vorba de un instrument prin care Grecia ar fi supusa presiunilor pentru a accepta ajutorul UE in scopul securizarii frontierelor”, a explicat un oficial european de rang inalt.
ziare.com

Vezi si

Ministrul Sănătății: S-ar putea ca numărul de paturi ATI COVID din valul al treilea, 1.612, să nu fie suficient acum

Valul patru al pandemiei de COVID-19 are o tendinţă “mult mai abruptă, mai bruscă, mai …