Thursday , February 9 2023

Grecia are un nou ministru de Finanțe: Euclides Tsakalotos

tsakalotos

Ministrul adjunct grec de Externe, Euclides Tsakalotos, a fost numit luni în funcția de ministru de Finanțe, după demisia din acest post a lui Yanis Varoufakis, informează TASS și DPA, care citează canalul elen de televiziune Skai.
Desemnarea lui Euclides Tsakalotos în funcția de ministru de Finanțe a fost anunțată la finalul reuniunii liderilor formațiunilor politice parlamentare, desfășurată timp de aproape șapte ore la sediul președinției.
Euclides Tsakalotos, un economist şcolit la Oxford, coordona în Ministerul de Externe de la Atena relațiile economice internaționale.
Un anunț oficial în legătură cu numirea lui în postul de ministru de finanțe urmează să fie făcut în curând.
Grecii au respins, duminică, ultimele propuneri de acord ale creditorilor internaționali, la un referendum convocat de Guvernul condus de stânga radicală Syriza, în frunte cu premierul Alexis Tsipras. Luni dimineață, ministrul grec de Finanțe, Yanis Varoufakis, și-a anunțat demisia, pentru a facilita negocierile privind un eventual acord, în contextul în care el avea o imagine proastă în rândul unora dintre omologii săi din cadrul Eurogrupului.
 

Vezi si

Guvernul va acorda crescătorilor de vaci de lapte 73 euro/animal

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de la …