Thursday , July 18 2024

Gravida diagnosticata cu gripa porcina, in stare foarte grava

O tânără însărcinată, diagnosticată cu gripa porcină, a fost internată în stare gravă la Spitalul Judeţean din Timişoara. Medicii nu garantează că femeia va supravieţui.
O femeie de 31 de ani din Timişoara, care este însărcinată şi care a fost diagnosticată cu gripă AH1N1, este internată în stare gravă la Spitalul Judeţean din municipiu, fiindu-i montat un “plămân artificial”, iar medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele ei de supravieţuire.
“Avem o doamnă internată cu diagnosticul de gripă AH1N1 confirmat, este gravidă şi are o formă severă de virus, ameninţătoare de moarte. I-am montat un plămân artificial, însă starea ei e gravă, repet, nu garantăm că va supravieţui”, a declarat şeful Secţiei Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Timişoara, medicul Dorel Săndesc.
Femeia a fost internată, duminică, la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, unde i s-a montat “plămânul artificial” – un dispozitiv care asigură eliminarea dioxidului de carbon în exces şi oxigenarea sângelui, apoi a fost transportată la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Timişoara.
Potrivit unor surse din cadrul Spitalului Judeţean, femeia se află în săptămâna a 27-a de sarcină.
Purtătorul de cuvânt al spitalului a declarat la România TV că starea tinerei este staţionară, iar medicii fac tot posibilul pentru a o ţine în viaţă.
Tot la Timişoara a fost înregistrat un alt caz de gripă porcină, luna aceasta: un tânăr de 19 ani, care se întorsese recent din Anglia, a ajuns în comă din cauza aceluiaşi virus.

Vezi si

Rezultatele analizelor toxicologice ale șoferilor vor fi încărcate pe o platformă informatică

Guvernul a adoptat în ședința de joi normele de aplicare a ordonanţei de urgenţă privind …