Sunday , January 29 2023

Graba mare: Votul final pe Codurile Penale se da astazi in Camera Deputatilor. Votul era programat joi

Deși miercuri erau anunțate doar dezbateri asupra modificărilor formulate la Codul Penal, la solicitarea liderului de grup al PSD, Daniel Suciu, plenul Camerei Deputaţilor a decis să dea și votul final. La votul pe articole, majoritatea PSD-ALDE a aprobat articolul privind abuzul în serviciu în forma ieșită din Comisia Iordache. Adică, în sensul dezincriminării parțiale a infracțiunii.
camera deputatilor

Plenul Camerei Deputaților a aprobat articolul privind abuzul în serviciu în forma decisă de Comisia specială condusă de Florin Iordache. Articolul a primit 118 voturi „pentru” și doar 90 de voturi „contra”.
Înainte de votul pe articol, au fost respinse formele propuse de UDMR, PNL și, respectiv, USR pentru abuzul în serviciu.
Florin Iordache, președintele Comisiei speciale, a promis, în plenul Parlamentului, că modificările la Codurile Penale vor fi promulgate în maximum două săptămâni. „Suntem cumva la capăt de drum, un drum pe care ni l-am asumat. A exista multă manipulare și dezinformare. Astăzi, CCR va respinge ultima sesizare”, s-a arătat convins Florin Iordache.
Deși votul fusese programat pentru joi, la propunerea deputatului PSD Daniel Suciu, votul final pe modificările Codurilor Penale este dat astăzi.

Vezi si

Lista drumuri naționale închise din cauza vremii

Centrul Infotrafic a anunțat sâmbătă după-amiază că încă două drumuri naționale au fost închise din …