Golgheterul Petrolului, batut de bodyguarzii lui Radu Mazare, la Mamaia. Primarul: Ma injura. Putea sa ma omoare

12 august 2013, 19:33

hamza-petrolulUn fotbalist din Liga 1 a fost batut de garzile de corp ale primarului orasului Constanta, Radu Mazare.

Tunisianul Younes Hamza, golgheterul celor de la Petrolul Ploiesti, sustine ca a fost lovit pe plaja din Mamaia, dupa un conflict avut cu Mazare.

„Eram la Mamaia si eram in apa cu un ski jet, iar primarul Radu Mazare era sa intre mine, facea parasailing. L-am evitat, dar a inceput sa ma insulte. I-am raspuns, iar cand am iesit din mare, doi oameni de securitate au venit si au inceput sa ma loveasca. Mi-au umflat ochiul si am puncte de sutura. Nu vad cu ochiul drept, iar Ben Youseff, de la Astra, a asistat la acest incident”, a povestit Hamza la Digi Sport.

„Am chemat politia si imi voi chema si avocatul, ca sa fac plangere. Nu e normal asa ceva, suntem intr-o tara europeana. Toata lumea mi-a spus ca sunt oamenii primarului. Mi-au spus ca degeaba chem politia, fiindca nu vor face nimic”, a continuat acesta.

Hamza e decis sa plece din Romania daca nu se vor lua masuri impotriva agresorilor: „Daca nu mi se face dreptate, plec de aici. Vreau sa mi se faca dreptate. Nu suntem animale, suntem oameni”.

Younes Hamza (27 de ani) joaca la Petrolul Ploiesti din vara anului trecut.

4 goluri a marcat Hamza pentru Petrolul pana acum in acest sezon.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat că fotbalistul Younes Hamza, de la Petrolul, a încercat să-l lovească de mai multe ori cu un skijet cu care se afla în apă. Primarul spune că s-a temut pentru viaţa sa, pentru că duelul dintre placa de kiteing şi un skijet de 200 de cai putere este inegal. Mazăre spune că se gândeşte să facă plângere penală pentru tentativă de omor.

„Eu mă dau cu zmeul în toată lumea asta. Nu am păţit până acum aşa ceva. Un individ foarte agresiv, cu un skijet de 200 de cai putere se tot învârtea pe lângă mine. I-am făcut semn să se dea mai încolo, a început să mă înjure şi să vrea să mă lovească cu skijetul. Daca te loveste cu skijetul si tu te dai cu zmeul, când eşti vulnerabil, te omoară. Am ieşit pe mal speriat şi am zis „Băi e un nebun, care e agresiv, vrea să dea peste mine cu skijetul”, după care am plecat înapoi pe apă. Am aflat toată povestea când am ieşit la mal că mai era să lovească pe unul şi s-au dus cei de la baza de alături să-i atragă atenţia. Restul nu mai ştiu ce s-a întâmplat că eu am intrat înapoi pe apă, dar este intolerabil. Ştiu doar că mă înjura româneşte şi voia să mă lovească cu skijetul”, a declarat primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Mai mult, acesta a precizat că după ce a ieşit la mal, acelaşi indivit cu skijet era să mai lovească şi un alt turist. „Cei de la bază de alături au trimis pe cineva să îi atragă atenţia că e agresiv şi că o să omoare oameni”, a spus Mazăre.

Întrebat dacă bodyguarzii săi l-au bătut pe fotbalistul tunisian Younes Hamza, primarul a menţionat că nu ştie deoarece el a intrat înapoi în apă.

„Nu ştiu că eu am plecat pe apă. L-or fi bătut, dacă era agresiv. Am vorbit cu avocata mea şi s-ar putea să îi fac plângere pentru tentativă de omor”, a spus Radu Mazăre, care a insinuat că, dată fiind agresivitatea fotbalistului, nu este exclus ca acesta să fi fost drogat.

Totodată, primarul Constanţei se gândeşte să interzică skijeturile deoarece sunt foarte periculoase şi au loc multe accidente. „Şi aşa sunt multe accidente şi sunt oameni călcaţi pe cap. Pune unul d-ăsta mâna pe el şi ne omoară”.

„Nu ştiu cine era, mă interesează doar că era unul care având 200 de cai a vrut să dea peste mine. Vine unul d-ăsta, tupeist, vedetă, ia un skijet de 200 de cai şi ne omoară. Că ei nu ştiu, nu se pricep. Ăla merge cu 100 km/h şi la 100 km/h crezi că eşti Dumnezeu. Nu ştiu dacă m-a recunoscut, ştiu doar că mă înjura în româneşte. Eu nu l-am recunoscut”, a precizat Radu Mazăre.

reportersite