Monday , January 24 2022

GIGI BECALI primeşte 6 luni de închisoare în plus

becali

Gigi Becali a primit, joi, un spor de şase luni la pedeapsa de trei ani de închisoare cu executare pe care o are de ispăşit. Astfel, va face trei ani şi jumătate de închisoare. Avocaţii lui Becali au precizat că decizia tribunalului nu este definitivă şi va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.
Gigi Becali, condamnat. Tribunalul Bucureşti a decis, joi, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul Stelei însumând, astfel, o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.
Instanţa a admis în parte solicitarea procurorului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de aplicare a unui spor de un an de închisoare.
“Totul s-a desfăşurat în condiţii de legalitate, într-un fairplay suveran, instanţa este suverană”, a spus Pavel Abraham, avocatul lui Gigi Becali, la Realitatea TV.
Avocatul a explicat şi care au fost argumentele prin care şi-au susţinut cererea: “Argumentul suprem: există practică judiciară în acest sens, inclusiv la Înalta Curte de Justiţie. Cel de-al doilea argument, caracterul său, familia sa, actele de binefacere, s-a recuperat prejudiciul integral… şi multe, multe alte argumente. Vom ataca această decizie”.
Cererea lui Becali a vizat contopirea pedepselor din condamnările definitive primite în dosarele sechestrării de persoane, schimbului de terenuri cu MApN şi “Valiza”.
Procurorul DNA a arătat joi, la Tribunalul Bucureşti, că Becali a comis o pluralitate de infracţiuni, cu grad ridicat de pericol şi în participaţie penală cu un anturaj infracţional, astfel că se impune aplicarea unui spor de pedeapsă de un an.
Reprezentantul DNA i-a explicat judecătorului Marin Marino Constantin că finanţatorul Stelei a săvârşit fapte grave, iar pentru cele mai grave dintre acestea a primit doar trei ani de închisoare. El a mai arătat că, potrivit normelor legale în vigoare, Becali poate fi eliberat după ce execută două treimi din pedeapsă, respectiv doi ani de închisoare, şi a subliniat că, în opinia sa, această pedeapsă este mică în raport cu numărul şi gravitatea faptelor comise.
Potrivit procurorului, activitatea infracţională a lui Becali are periodicitate şi ritmicitate, iar în acest context el ar trebui să petreacă mai mult timp în detenţie.
La rândul lor, avocaţii finanţatorului Stelei au spus că nu ar exista temei legal în baza căruia, la momentul contopirii, să se facă aplicarea unui spor de pedeapsă, aşa cum solicită procurorul DNA.
Totodată, avocaţii au arătat că există temei legal pentru ca, după decontopire, reindividualizare şi recontopirea pedepselor, judecătorul să stabilească suspendarea executării pedepsei datorită profilului socio-moral al clientului lor, dar şi naturii pedepsei, aceasta fiind una mică, aflată sub minimum special prevăzut de legea penală.

Vezi si

Scadere a numărului de infectări. 12.000 de cazuri noi raportate luni în România

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 24 ianuarie 2022, ora 10.00, în …