Gigi Becali, prima sansa reala de a scapa de inchisoare. Ce diagnostic i-au pus medicii

11 ianuarie 2014, 15:53

becali2Gigi Becali a fost diagnosticat cu hernie de disc cervicală de către medicii de la Spitalul Militar Constanmţa, informează România TV. Profesorul doctor Vlad Ciurea a explicat că afecţiunea este una extrem de periculoasă, deoarece există riscul secţionării nervilor sau a măduvei şi, implicit, risc de paralizie totală. Astfel, omul de afaceri, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, are neapărată nevoie de operaţie, iar cum în sistemul penitenciar nu există condiţii pentru o asemenea intervenţie, Gigi Becali are mari şanse să fie pus în libertate pe caz de boală.

Gigi Becali şi-a mai petrecut o noapte în Spitalul Penitenciarului Poarta Albă. Pentru că acuza dureri insuportabile de spate, finanţatorul Stelei a fost supus unui set de analize şi investigaţii amănunţite la Spitalul Militar Constanţa, unde a fost diagnosticat cu hernie de disc cervicală. Potrivit avocatului Bogdan Vlad, omul de afaceri riscă să ajungă într-un scaun cu rotrile dacă nu va fi operat cât mai curând.

Ipoteza paraliziei a fost confirmată şi de prof. dr. Vlad Ciurea, la România TV. „Este o afecţiune extrem de periculpasă, pentru că există risc de secţionare a nervilor şi a măduvei. Cu cât se intervine mai repede, cu atât mai repede se decomprimă nervii şi măduva, iar recuperarea este în funcţie de rapiditatea cu care se intervine chirurgical”, a explicat prf. dr. Vlad Ciurea.

După ce a fost consultat la Spitalul Militar, Gigi Becali s-a întors la Poarta Albă, unde a rămas internat în spitalul penitenciarului. Dacă va decide să fie operat, latifundiarul din Pipera are dreptul să ceară ca intervenţia să se facă în străinătate, mai ales că o asemenea operaţie nu se poate face în sistemul penitenciar, pentru că nu există condiţii. De asemenea, Becali ar putea rămâne în libertate şi pe perioada recuperării. Avocaţii omului de afaceri au înaintat deja o cerere de întrerupere a pedepsei pentru tratament, dar pentru aprobare este nevoie de întrunirea unei comisii medicale şi de un raport al medicilor legişti.

Gigi Becali suferă de 20 de ani de hernie de disc, însă nu a vrut să se opereze. Potrivit cancan.ro, în ultimul deceniu Gigi Becali a mers an de an la Viena, unde a făcut infiltraţii pentru a-şi întări discul vertebral. Intervenţia era una delicată şi îl costa pe patronul Stelei aproximativ 10.000 de euro.

Din cauza problemelor de sănătate, Gigi Becali suportă tot mai greu regimul de detenţie. Chiar dacă de 20 de ani a refuzat să se opereze, omul de afaceri este gata să se lase pe mâna chirurgilor, dacă asta îl va scăpa mai repede de puşcărie.

reportersite