Wednesday , December 7 2022

Gig Becali ar putea face 4 ani de puscarie

becali1

Gigi Becali a fost condamnat, luni, la trei ani de închisoare, dar detenţia finanţatorului stelist ar putea fi prelungită pe 27 mai, când se va da un verdict şi în “Cazul Valiza”. Procurorii au cerut patru ani de închisoare cu executare.
Gigi Becali va rămîne cu actuala sentinţă dacă pedeapsa din “Cazul valiza” va fi mai mică de trei ani de închisoare, dar dacă va încasa mai mulţi ani de puşcărie, atunci pedeapsa i se va prelungi. Adică, Gigi Becali va fi nevoit să execute sentinţa mai mare.
Sentinţa în “Cazul Valiza” se va da pe 27 mai, la ICCJ. Gigi Becali a fost achitat de completul de trei judecători la Curtea de Apel, dar procurorii DNA au făcut recurs la această decizie, iar în motivarea pe care au dat-o explică de ce finanţatorul stelist trebuie condamnat la 4 ani de închisoare, cu executare, fiind acuzat de dare de mită. În acest proces mai sunt inculpaţi Victor Piţurcă şi Teia Sponte.
Gigi Becali a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, în dosarul “Valiza”, fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el au mai fost trimişi în judecată Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi.
Victor Piţurcă este acuzat de favorizarea infractorului, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Steaua, Teia Sponte, este acuzat de complicitate la dare de mită, iar Alina Ciul, unul dintre avocaţii lui Becali, şi Radu Marino sunt acuzaţi de favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Tot pentru favorizarea infractorului este judecat şi Raul Volcinschi.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 11 mai 2006, finanţatorul FC Steaua ar fi promis fiecărui jucător al clubului “Gloria 1922 Bistriţa” sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului şi în Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal. Concret, fotbaliştilor de la Bistriţa li se cerea să-şi apere corect şansele şi să obţină un rezultat favorabil în meciul cu Rapid Bucureşti din 12 mai 2006.
Doi ani mai târziu, în perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la “Universitatea Cluj” aflaţi pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a Campionatului Naţional de Fotbal – Liga I – circa 100.000 de euro pentru fiecare -, aceştia urmând, la fel ca în cazul precedent, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu “CFR 1907 Cluj”, preciza DNA.
Cei 1,7 milioane de euro găsiţi atunci în valiza aflată la Teia Sponte au fost sechestraţi printr-o ordonanţă din 8 mai 2008.
realitatea.net

Vezi si

Cancelarul Austriei împinge aderarea României și Bulgariei la Schengen la primăvară

Într-o conferință de presă comună, desfășurată miercuri la Viena cu președintele PPE, Manfred Weber, cancelarul …