Wednesday , April 7 2021

Gheorghiță: Persoanele care au dezvoltat tromboze după prima doză de AstraZeneca nu vor mai face rapelul cu același tip de vaccin

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a declarat că românii care au dezvoltat tromboze după ce au primit prima doză de vaccin de la AstraZeneca nu vor mai primi rapelul cu același tip de vaccin.

„Categoric nu vor mai face a doua doză cu același tip de vaccin”, a anunțat miercuri medicul Valeriu Gheorghiță.

„La acest moment nu există date care să sugereze o creștere a riscului de evenimente adverse. Dimpotrivă, știm că după cea de-a doua doză frecvența reacțiilor adverse pentru vaccinul de la AstraZeneca este mult scăzută comparativ cu prima doză. Desigur că, dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu același tip de vaccin”, a adăugat Gheorghiță.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a prezentat, miercuri, concluziile evaluării vaccinului AstraZeneca, la o zi după ce un oficial al agenţiei a recunoscut că există o legătură, încă insuficient documentată, între imunizarea cu acest vaccin şi apariţia cheagurilor de sânge, relatează Antena3.

Vezi si

Guvernul va prelungi joi starea de alertă. Cîţu: vom decide şi cu privire la Paştele ortodox

Guvernul va aproba joi prelungirea stării de alertă, în cadrul hotărârii care va fi adoptată …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *