Sunday , April 21 2024

Gest emotionant al presedintelui Basescu la mormintele lui Adrian Iovan si Aurei Ion

aura ion

Preşedintele Traian Băsescu a trimis două coroane de flori, cu mesajul ”Sincere regrete”, la mormintele pilotului ADRIAN IOVAN şi studentei AURELIA ION, care au murit în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni.
Coroanele, din garoafe roşii, au fost puse pe mormintele lui ADRIAN IOVAN şi al AURELIEI ION, având pe ele mesajul: “Sincere regrete. Preşedintele României”, informează Mediafax.
Aceasta este prima reacţie a şefului statului, de la revenirea în ţară, Traian Băsescu aflându-se în momentul producerii accidentului într-o vizită de stat în Israel şi Teritoriile Palestiniene.
Marţi, şeful statului a fost întrebat de jurnaliștii aflaţi la întâlnirea pe care preşedintele o avea cu comunitatea românilor din Palestina, la Ramallah, cum comentează modul în care s-au desfăşurat acţiunile de salvare a victimelor accidentului aviatic.
“Doamnă, dacă eu nu ştiu decât că a fost un accident, ce vreţi să vă spun?”, a spus şeful statului, la acel moment.
Aceasta a fost singura referire a preşedintelui la accidentul din Munţii Apuseni, în urma căruia şi-au pierdut viaţa pilotul ADRIAN IOVAN şi studenta la medicină AURELIA ION.
Şeful statului urmează să primească, luni, din partea premierului Victor Ponta, solicitatea de convocare a unei şedinţe CSAT, pentru a se discuta demiterea şefului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Marcel Opriş, pentru modul în care a acţionat această instituţie în cadrul operaţiunii de salvare a victimelor accidentului de avion din Apuseni.

Vezi si

Informare meteo de ploi pentru toată ţara, până luni la ora 15:00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo de ploi pentru toată ţara, …