Tuesday , September 27 2022

Germania a legalizat casatoriile gay. Merkel a votat impotriva, desi a spus ca a fost impresionata de un cuplu de lesbiene

casatorie gay

Parlamentarii germani au votat, vineri, cu o majoritate considerabila, legalizarea casatoriei intre persoanele de acelasi sex, la cateva zile dupa ce cancelarul Angela Merkel a renuntat la opozitia fata de acest vot.
Au fost 393 de voturi pentru aprobarea acestui amendament, 226 impotriva si 4 abtineri, relateaza BBC.
In Codul legal german va scrie, astfel: “Casatoria este incheiata intre doua persoane de sex diferit sau de acelasi sex”.
Aceasta reforma le va conferi homosexualilor si lesbienelor drepturi matrimoniale depline si vor putea adopta copii.
In timpul campaniei din anul 2013, Merkel s-a declarat impotriva casatoriei gay.
Insa, la un eveniment gazduit de revista pentru femei “Brigitte”, luni, Merkel a socat presa germana anuntand pe scena ca a remarcat sustinerea altor partide pentru acest tip de casatorii si ca va permite un vot liber in viitor.
Cancelarul a spus ca a avut o “experienta care i-a schimbat viata”, atunci cand a luat cina cu un cuplu de lesbiene ce au avut grija pentru opt copii orfani.
Insa cancelarul german a votat impotriva. Printre opozantii sai, care au sustinut puternic casatoriile gay, se numara Verzii.
BBC subliniaza ca totul are la baza viitoarele alegeri generale, organizate peste mai putin de trei luni, iar schimbarea brusca a lui Merkel ii va priva pe opozantii sai de o tema de campanie.

Vezi si

Parlamentul a votat majorarea salariilor aleșilor locali și ale angajaților din administrația locală

Camera Deputaților a votat, marți, în calitate de for decizional, majorarea salariilor din administrația locală. …