Wednesday , April 7 2021
Breaking News

Geoana devine inalt reprezentant al Guvernului si nu mai trebuie sa se mute din vila RA-APPS

geoana

Premierul Victor Ponta ii va oferi colegului sau de partid, Mircea Geoana, functia de “inalt reprezentant al Guvernului”. Mircea Geoana se va ocupa de proiecte strategice si de diplomatie publica, potrivit Antena 3.
Fostul prezidentiabil PSD a declarat ca va accepta cu placere aceasta numire. “Sunt discutii despre diverse formule in care sa pot sa aduc diverse servicii tarii. (…) Daca va fi nevoie de mine, o voi face fara ezitare, doar sa fiu solicitat si sa pot sa dau bruma de experienta si de contacte pe care le am.
Daca este un loc in echipa il ocup cu draga inima si il fac cum am invatat ca se face treaba in politica”, a declarat senatorul PSD.
Ponta: Simt nevoia unei persoane cu experienta si pregatirea lui Geoana
Informatia ca fostul presedinte al Senatului ar urma sa fie numit in functia de inalt reprezentant al Guvernului a fost confirmata de seful Executivului. Intr-o interventie la Antena 3, Victor Ponta a precizat ca simte nevoia unei persoane cu experienta si pregatirea lui Geoana.
“De mai mult timp am discutat cu domnul Geoana toate temele importante de politica externa, si sigur ca simt nevoia – alaturi de ministrul de Externe Corlatean si de consilierii mei – a unei persoane cu experienta si pregatirea lui Geoana, pentru ca este extrem de utila.
M-am bucurat ca vrea sa ne sprijine in niste lucruri importante”, a spus Ponta.
Numirea lui Geoana vine in contextul in care in ultima perioada se tot vehiculeaza ipoteza ca PSD ar putea sa aiba candidat propriu la prezidentialele de anul viitor, iar fostul senator si-a aratat in nenumarate randuri disponibilitatea de a candida. In plus, Mircea Geoana e efectuat, in acest an, mai multe vizite in SUA.
Geoana, vesnicul chirias RA-APPS
Daca fostul senator ar primi aceasta functie ministeriala, ar avea dreptul la o locuinta RA-APPS. Printre cei mai longevivi chiriasi la stat, Mircea Geoana sta de aproape un deceniu intr-o vila cu etaj si mansarda a RA-APPS in zona Dorobanti din Bucuresti.
Timp de cinci ani, Geoana nu a avut nicio functie care sa mai justifice sederea familiei pe strada Nicolae Cucu Satrostescu, la nr. 3. La cei 55 de ani ai sai, senatorul PSD anunta recent ca se gandeste sa isi cumpere o casa pentru ca s-a saturat sa stea cu chirie.
Nu a fost, insa, pentru prima oara cand Geoana a anuntat public ca vrea sa se mute din vila RA-APPS.
In luna martie 2013, Mircea Geoana a declarat ca va pleca in curand din casa in care sta, “atat de curand ca nici nu o sa va dati seama”. In ianuarie 2013, Mircea Geoana s-a plans in presa ca plateste o chirie prea mare pentru locuinta de la RA-APPS si ca, din aceasta cauza, ar prefera sa se mute.
In noiembrie 2011, Geoana a anuntat ca vrea sa cumpere de la RA-APPS casa in care sta. In iunie 2009, Geoana declara ca are incheiat un precontract cu o firma de constructii pentru achizitionarea unei locuinte.
In 2008, Geoana ii aisgura pe jurnalisti de intentia sa de a-si cumpara o casa si anunta in presa ca a luat un credit ipotecar de la o banca pentru a achizitiona un apartament intr-un bloc.

Vezi si

Cutremur la vămile din Ucraina după ce Consiliul de Securitate a publicat lista primilor zece contrabandiști

Peste 100 de angajați ai Serviciului Vamal de Stat din Ucraina au fost concediați din …