Friday , May 20 2022

Gadea si Antena 3 au pierdut procesul cu Kovesi: Trebuie sa-i plateasca daune de 300.000 de lei

Curtea de Apel Ploiesti a decis, marti, ca Mihai Gadea, Bianca Nae, Mugur Ciuvica si SC Antena 3 SA sa-i plateasca in solidar sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, suma de 300.000 de lei cu titlu de daune morale.
kovesi

Banii reprezinta “prejudiciul cauzat prin incalcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputatie, imagine si viata privata.”
Decizia de azi poate fi atacata cu recurs in 30 de zile de la comunicare.
In plus, instanta i-a obligat pe Antena 3 SA si pe realizatorul TV, Mihai Gadea, “sa formuleze scuze publice reclamantei-parate”.
Astfel, Curtea a decis ca Antena 3 si Mihai Gadea sa redea, in mod public si in integralitate, dispozitivul prezentei hotarari in termen de maxim cinci zile de la data ramanerii definitive a acesteia, dupa cum urmeaza:
– Antena 3 SA in cadrul fiecarui buletin informativ al zilei, pe parcursul a trei zile consecutive, precum si pe platforma online a acesteia;
– Mihai Gadea in cadrul emisiunii realizate de acesta -“Sinteza Zilei”.
Pe de alta parte, Curtea de Apel Ploiesti a decis ca jurnalistii Radu Tudor si Razvan Savaliuc sa nu-i plateasca Laurei Codruta Kovesi daune morale in acest caz. Initial, Tribunalul Bucuresti hotarase ca acestia sa fie solidari la plata, impreuna cu restul colegilor.
Instanta de fond, Tribunalul Bucuresti, a decis in 2015 ca sefa DNA sa primeasca 250.000 de lei drept daune morale, in dosarul in care a cerut despagubiri de un milion de lei, pentru acuzatiile de musamalizare a anchetei in dosarul lui Mircea Basescu care i-au fost aduse pe postul TV.
In urma cu cinci zile, in 15 martie, instanta a respins o cerere de recuzare depusa de unul dintre parati, dar si o cerere de abtinere formulata de una dintre judecatoarele care fac parte din completul de judecata.
Procesul este pe rolul instantelor din 2015 si a avut parte de doua stramutari. Curtea de Apel Ploiesti – a treia Curte de Apel dupa cea din Bucuresti si cea din Pitesti pe rolul careia a ajuns procesul dintre Laura Codruta Kovesi si Antena 3 – trebuie sa ia o decizie in acest dosar, in conditiile in care in luna ianuarie a acestui an Laura Codruta Kovesi a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere privind tergivesarea procesului, plangere care a fost admisa.
Dosarul a ramas in pronuntare pe 6 martie. Totusi, jurnalistii si postul Antena 3 au deschis alte 3 procese la Inalta Curte de Casatie si Justitie, legate de acest caz.
– 14 februarie: postul Antena 3 a ridicat o exceptie de neconstitutionalitate. Primul termen de judecata: 20 martie;
– 8 martie: jurnalistii au depus o cerere de stramutare si vor ca procesul sa fie judecat la alta instanta. Primul termen de judecata: 23 martie;
– 12 martie: jurnalistii au depus o cerere de suspendare a procesului. Primul termen de judecata: 23 martie.
ziare.com

Vezi si

Amenzile pentru cazurile de cruzime față de animale s-au triplat

Amenzile pentru cazurile de cruzime față de animale, triple începând de joi, 19 mai 2022. …