Saturday , October 1 2022

Gabriel Oprea s-a intalnit cu procurorul general al SUA

oprea-loretta

Vicepremierul Gabriel Oprea s-a intalnit, luni, la Washington, cu procurorul general al SUA, Loretta Lynch. In acelasi timp, la Bucuresti presa dezvaluia cel de-al saselea plagiat in care este implicat demnitarul roman.
La intrevederea cu procurorul general al SUA, Gabriel Oprea a fost insotit de noul ambasador al Romaniei la Washington, George Maior, se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com de catre Ministerul de Interne.
Cu aceasta ocazie a fost semnat Acordul dintre Romania si SUA privind intensificarea cooperarii in prevenirea si combaterea infractiunilor grave, necesar pentru indeplinirea conditiilor programului Visa Waiver.
“In cadrul intalnirii au fost abordate teme importante privind dezvoltarea Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI dintre Romania si SUA, componenta privind justitia si statul de drept fiind elemente esentiale ale acestuia (…)
Acordul va reglementa, pe baze juridice, cooperarea, prevenirea, descoperirea si investigarea infractiunilor grave, a infractiunilor de terorism si asigurarea schimbului de informatii intre autoritatile cu atributii in acest domeniu din cele doua tari”, se mai arata in comunicatul citat.
Ministrul roman de Interne, Gabriel Oprea, se afla in Statele Unite la invitatia lui George Maior. Cei doi vor participa in data de 7 octombrie la o gala organizata anual de “Alianta”, o organizatie non-profit fondata, printre altii, de doi fosti ambasadori in Romania, Mark Gitenstein si James Rosapepe. Cu acest prilej, Gabriel Oprea se va intalni cu membri din Congresul american si reprezentanti ai comunitatii de romano-americani.
Prezenta vicepremierului roman in SUA a fost contestata de mai multi reprezentanti ai comunitatii de romani-americani. Acestia au reamintit faptul ca Gabriel Oprea se afla in centrul unui amplu scandal de plagiat si a fost acuzat de fostul director al TVR Stelian Tanase ca ar fi facut presiuni asupra lui pentru ca postul public de televiziune sa nu vorbeasca despre acest subiect.

Vezi si

Poştaşii vor livra la domiciliu brăţara ”Butonul Roşu”, care poate salva vieţi

Compania Naţională Poşta Română devine, începând de sâmbătă, partener în dezvoltarea, la nivel naţional, al …

2 comments

  1. Ma mir ca americanii inca nu au aflat, despre ispravile lui Oprea din Romania.

  2. Ce rusine pentru tara cu asemenea plagiator , facut rapid din capitan in rezerva , colonel si imediat general . “frumoasa ” a ajuns imaginea Romaniei.