Monday , October 3 2022

G4Media: Primul vaccin experimental împotriva noului coronavirus va fi testat pe oameni în aprilie, în Statele Unite 

Primul vaccin experimental împotriva noului coronavirus a fost dezvoltat de Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase (NIAID) din Statele Unite și producătorul de medicamente Moderna și este gata pentru a fi testat pe oameni, a declarat directorul NIAID, Anthony Fauci, pentru Wall Street Journal (WSJ), citat de G4Media.

Vaccinul experimental va fi testat pe 20-25 de voluntari sănătoși, în luna aprilie, pentru a stabili dacă dozele vor genera un răspuns imun pentru protejarea împotriva infecției. Rezultatele vor fi disponibile în iulie sau august, a declarat Fauci pentru WSJ.

„Intrarea într-un proces de faza 1 în termen de trei luni de la obținerea secvenței este, fără îndoială, un record mondial”, a spus Fauci. „Nimic nu a mers atât de repede”.

Cu toate acestea, nu este sigur dacă medicamentul va funcționa, având în vedere că tehnologia pe bază de gene pe care o folosește nu a mai avut până acum ca rezultat un vaccin uman aprobat, potrivit WSJ.

Dacă experimentul va fi un succes, vor urma studii suplimentare și proceduri de reglementare, a spus Fauci, ceea ce înseamnă că un vaccin contra coronavirusului nu va ajunge la distribuție pe scară largă mai devreme de anul viitor.

Vezi si

Ligia Deca este propusă de liberali pentru postul de ministru al Educației. Ea este consiliera lui Iohannis

Biroul Politic Național al PNL a decis, luni, prin vot, ca Ligia Deca să fie …