Sunday , November 27 2022

Frunzaverde pleaca din PDL si va candida din partea PNL


Prim-vicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde, pleacă din partid şi trece la PNL, informează România TV. Cei 42 de primari PDL `mpreun\ cu cei 3 parlamentari ai partidului din judeţ l-ar putea urma în PNL.
Frunzăverde va candida din partea PNL la alegerile din iunie pentru un nou mandat la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin, potrivit unor surse citate de Mediafax.
Preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, a confirmat că Frunzăverde va candida din partea USL la şefia Consiliului Judeţean, ca reprezentant al PNL.
El a spus că “deocamdată” Frunzăverde nu s-a înscris în PNL.
“Confirm candidatura – nu înscrierea, pentru că nu am procedat încă la aspectele tehnice – din partea USL, respectiv a PNL a lui Sorin Frunzăverde la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin”, a declarat Marcel Vela pentru Mediafax.
Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a precizat că el, împreună cu Dan Radu Ruşanu şi cu liderul PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, au negociat cu Sorin Frunzăverde candidatura acestuia din partea liberalilor la preşedinţia CJ Caraş-Severin, la alegerile din iunie.
“Chiar astăzi, eu şi cu colegii mei Dan Radu Ruşanu şi Marcel Vela am purtat o discuţie cu Sorin Frunzăverde în urma căreia acesta va candida din partea PNL şi a USL la Consiliul Judeţean Caraş-Severin”, a spus Voicu.
Săptămâna trecută, pe 19 martie, prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde comenta declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu cu privire la candidaturile greilor din PDL la locale, spunând că el intră în cursa pentru preşedinţia CJ Caraş-Severin.
“Din câte ţin minte, eu candidez la preşedinţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Sau nu sunt un greu al partidului?”, susţinea Frunzăverde.
Cu o zi înainte, preşedintele Traian Băsescu afirma că este “năduşit” pe “greii” din PDL, pentru că nu merg să candideze la alegerile locale.
Pe de altă parte, demisia lui Frunzăverde are loc pe fondul unui conflict deschis între acesta şi Elena Udrea.
În februarie, când se discuta despre formarea Guvernului, Sorin Frunzăverde spunea că Elena Udrea nu trebuie să se mai regăsească în noul cabinet.
Elena Udrea a contraatacat recent şi a spus că Frunzăverde a intrat în conflict cu ea nemulţumit că l-a schimbat din funcţie pe directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) din Caraş-Severin, susţinut de el.
Frunzăverde a dezminţit însă imediat declaraţiile Elenei Udrea, precizând că între el şi fostul ministru nu a existat nici un conflict, iar “responsabilul judeţean de la ISC Caraş-Severin” la care aceasta face referire nu a fost şi nu este membru al PDL.
Sorin Frunzăverde era membru fondator al Partidului Democrat (în prezent PDL), din partea căruia a fost desemnat ministru la diferite portofolii în mai multe guverne şi a ocupat, de asemenea, funcţii în administraţia locală.
De asemenea, Frunzăverde era preşedintele Organizaţiei judeţene a PDL Caraş-Severin, considerat unul dintre “greii” formaţiunii democrat-liberale.
La congresul partidului din mai 2011, Sorin Frunzăverde a fost ales prim-vicepreşedinte al PDL, cu 1142 de voturi. El a fost al doilea ca număr de voturi, după Gheorghe Flutur. Frunzăverde a fost unul dintre susţinătorii lui Vasile Blaga la şefia formaţiunii.

Vezi si

Românii vulnerabili vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, în 2023

Românii vulnerabili vor primi 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie şi vouchere sociale …