Thursday , September 29 2022
Breaking News

Frunda: UDMR trebuie să părăsească guvernarea dacă Executivul nu ia măsuri de relansare economică

UDMR ar trebui să părăsească guvernarea actuală, dacă Executivul nu ia măsuri de relansare economică şi ar trebui să construiască un modus vivendi cu opoziţia, a declarat, joi, la RFI, de senatorul UDMR Gyorgy Frunda.
“Eu îmi spun punctul meu de vedere, pentru că în cadrul UDMR eu reprezint o poziţie, împreună cu câţiva colegi, care de multe ori am pus sub semnul întrebării actuala alianţă a UDMR cu PDL şi am propus ieşirea de la guvernare a UDMR. Pentru ca UDMR să iasă de la guvernare, această discuţie ar fi actuală după Congresul nostru şi în funcţie de măsurile economice şi financiare pe care Guvernul le va lua în perioada imediat următoare”, spune senatorul la RFI.
El precizează că pentru a rămâne în Guvern, UDMR ar trebui să pună condiţii: “Dacă Guvernul nu va găsi soluţii pentru ieşirea din criza economică, pentru stimularea societăţilor româneşti, prin mecanisme financiare de dezvoltare economică, dacă nu va găsi soluţii pentru atragerea capitalului străin, dacă nu va găsi măsuri de relaxare fiscală, financiară, atunci părerea mea este că UDMR trebuie să iasă de la guvernare şi trebuie să construiască un modus vivendi cu partidele din opoziţia actuală, pentru ca legea învăţământului să rămână intactă în capitolele privind minorităţile după o eventuală schimbare de Guvern, dar să se continue nişte măsuri legislative, pe care UDMR le doreşte: reprezentarea proporţională a reprezentanţilor comunităţii maghiare de la nivel local, la nivel central, un statut al minorităţilor naţionale, recreionarea regiunilor economice, discuţii asupra redesenării hărţii administrative a României, toate acestea trebuie discutate”.
Gyorgy Frunda crede că UDMR ar trebui să se reorienteze, întrucât PDL are şanse “foarte-foarte mici” să mai câştige alegerile.
“Având în vedere că există şanse foarte-foarte mici ca Partidul Democrat să mai câştige sau să fie la guvernare după 2012, părerea mea e că noi trebuie să purtăm un dialog constructiv cu partidele din opoziţia actuală, indiferent ce alianţă vor face în viitor”, declară parlamentarul UDMR.

Vezi si

Escortă româncă de 23 de ani, ucisă în bătaie de un client în Austria. Fata s-a înecat cu sânge și vomă

O tânără româncă a fost ucisă sâmbătă, 24 septembrie, în Austria. Ana Maria, despre care …

One comment

  1. Marko Bella (mai bine se numea BELEA),pri politica pasilor marunti,a reusit sa determine guvernul portocaliu sa joace precum canta UDMRul.Acum cand constata ca este foarte posibil ca ppdl sa nu mai castge alegeile,este dezorientat,nu stie ce sa faca sa mai fie tolerat la guvernare,indiferent ce guvern se va instala. Tocmai de aceiea danseaza ceardasul cu viitorii castigatori,dar nu este taman sigur cine va castiga.