Tuesday , May 28 2024

Francezii iau masuri radicale: Utilizatorii care descarca Torrent ilegal vor fi deconectati de la Internet

piratatre

După ce în ultimii trei ani au trimis milioane de scrisori cu mesaje de avertizare utilizatorilor de internet descoperiţi folosind aplicaţii de tip File-Sharing , autorităţile franceze duc lupta anti-piraterie la un nou nivel, trecând la amendarea şi blocarea accesului la internet pentru cei găsiţi vinovaţi.
Susţinută de o lege anti-piraterie care prevede acţiunea în trei paşi – avertizare, amendare şi deconectarea temporară de la internet – măsura corectivă a fost aplicată unui utilizator de servicii internet care a distribuit unul sau mai multe fişiere în sistem File-Sharing, după ce acesta a ales să ignore mesajele de avertizare primite din partea autorităţilor, scrie go4it.ro.
Dacă decizia autorităţilor nu este contestată prin apel în term de 10 zile, furnizorul de internet este obligat să blocheze accesul la internet pentru clientul sancţionat timp de 15 zile. Totuşi, în acest interval furnizorul ISP este obligat prin lege să ofere clientului acces la servicii de tip e-mail, mesagerie instant şi comunicaţii în sistem VOIP.

Vezi si

Cel mai tânăr candidat la alegerile din iunie are puțin peste 23 de ani, iar seniorul are 100 de ani. Sunt și doi candidați de 95 de ani

Cel mai tânăr candidat la alegerile din 9 iunie are puțin peste 23 de ani, …