Tuesday , September 27 2022

Francez arestat în Bulgaria, suspectat de legături cu fraţii Kouachi, autorii atacului de la Charlie Hebdo

kouachi

Un cetăţean francez reţinut în Bulgaria în data de 1 ianuarie în timp ce încerca să ajungă în Siria este suspectat că ar avea legături cu Cherif Kouachi, unul dintre autorii atentatului din 7 ianuarie de la redacţia săptămânalului Charlie Hebdo, când 12 parsoane au fost ucise, informează ediţia online a “Le Figaro”.
Fritz-Joly Joachin, cetăţeanul francez reţinut la graniţa Bulgariei cu Turcia, are 29 de ani, iar pe numele lui fusese emis un mandat de arestare internaţională. Fritz-Joly Joachin era acuzat de autorităţile franceze de “apartenenţă la un grup criminal armat al căui obiectiv era organizarea de acte teroriste”, a declarat procurorul general bulgar.
“Înaintea plecării din data de 30 decembrie spre Turcia, bărbatul a luat de mai multe ori legătura cu unul dintre fraţi Kouachi, Cherif Kouachi”, au mai precizat sursele bulgare.
Fritz-Joly Joachin, bărbat de origine haitiană, a fost prins în timp ce încerca să treacă frontiera bulgaro-turcă într-un autocar. Bărbatul era însoţit de fiul lui.
Potrivit Parchetului bulgar, pe numele bărbatului fusese emis un mandat de arestare după ce soţia lui îl acuzase că şi-a răpit fiul în vârstă de 3 ani, pe care urma să-l ducă în Siria pentru a fi educat în spirit islamist. După reţinerea bărbatului, copilul a fost redat mamei.
Le Figaro a mai scris că suspectul a acceptat să fie extrădat în Franţa, o decizie în acest sens urmând să fie luată de autorităţile bulgare vineri.
Presa franceză scria marţi că cel puțin șase presupuși complici ai autorilor seriei de atentate de săptămâna trecută în Franța, soldate cu 17 morți, se află încă în libertate.
Autoritățile continuă căutările unui autoturism Mini Cooper, înregistrat pe numele tinerei Hayat Boumeddiene (26 de ani), partenera teroristului Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici într-un magazin de produse evreiești din Paris, care a fost ucis vineri de către forțele de securitate franceze în timpul eliberării persoanelor sechestrate de acesta.
Potrivit autorităților de la Ankara, Hayat Boumeddiene s-ar afla în prezent în Siria, după ce a trecut prin Turcia.
 

Vezi si

Inspectorii școlari generali, convocați la minister: Vor fi asigurate condiții în sezonul rece

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a convocat luni la minister inspectorii generali școlari din țară pentru …