Monday , December 5 2022

Fotografie cu Angela Merkel in tinerete, in uniforma militara comunista

merkel in tinerete in uniforma militara comunista

O fotografie cu Angela Merkel în tinereţe a provocat o adevărată polemică. Este vorba de o poză în care cancelarul german apare îmbrăcat într-o uniformă militară comunistă.
Fotografia datează din1972 şi o înfăţişează pe Angela Merkel purtând uniformă militară comunistă, mergând împreună cu un grup de prieteni îmbrăcaţi la fel, la exerciţii militare de apărare, în fosta Germanie de Est. Fotografia a fost scoasă acum de la naftalină, cu prilejul apariţiei unei cărţi despre care se spune că ar dezvălui faptul că actualul cancelar german a fost mai implicată în comunism decât a spus ea, scrie Daily Mail.
Potrivit unei foste colege a lui Merkel, Sonja Felssberg, în vârstă de 58 de ani, care a oferit  imaginea spre publicare unui ziar german, cancelarul avea atunci 17 ani şi lua parte la un exerciţiu de apărare civilă obligatoriu pentru toţi tinerii care voiau să meargă la facultate. Ei învăţau tehnici de prim ajutor şi cum să reacţioneze la un atac nuclear.
Apropiaţii lui Merkel, care a negat de nenumărate ori că ar fi avut vreo legătură strânsă cu regimul comunist, ea s-ar fi înfuriat când a apărut fotografia. Cu atât mai mult cu cât autorul unei biografii a cancelarului susţine că politicianul a fost secretar pentru propagandă pebntru tineret, mai dezvăluie publicaţia britanică.
Felssberg a explicat totuşi că acele exerciţii militare erau absolut obligatorii şi că nimeni nu s-ar fi putut eschiva de a participa la acestea, “nici dacă ar fi fost bolnav sau ar fi avut vreun deces în familie când acestea erau programate”. De asemenea, fosta colegă a cancelarului a ţinut să precizeze că, în perioada exerciţiilor militare, participanţii erau “înghesuiţi câte zece într-un dormitor mic, în paturi suprapuse”.
Merkel vrea să candideze pentru al treilea mandat, în toamnă. Ea speră ca şansele de a obţine încă o victorie nu îi vor fi diminuate din cauza fotografiei, mai scrie tabloidul britanic. Unul dintre consilierii lui Merkel a spus că “Doamna cancelar nu s-a amuzat” când a văzut fotografia.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …