Friday , July 1 2022

Fostul sef al Camerei de Comert, acuzat intr-un nou dosar. Si-a santajat succesorul: "N-as vrea sa sufere si copiii altuia"

vlasov

Mihail Vlasov, fost presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, este urmarit penal intr-un nou dosar, in care este acuzat ca l-a santajat pe presedintele interimar al institutiei in timp ce el se afla in arest preventiv.
“La data de 5 mai 2014, Vlasov Mihail, folosindu-se de un inscris olograf, l-a amenintat pe presedintele interimar al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), prin darea in vileag a unei prezumtive fapte de coruptie ce ar fi compromitatoare pentru acesta, in scopul de a dobandi pentru sine un folos nepatrimonial, constand in evitarea tragerii la raspundere penala pentru faptele penale savarsite in calitate de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, aspecte sesizate de noua conducere a institutiei organelor de urmarire penala”, se arata in rechizitoriul intocmit de procurorii DNA.
Acestia spun ca in ziua respectiva, Vanda Vlasov, fost prim-vicepresedinte al Curtii de Arbitraj, pana cand tatal sau a fost trimis in judecata, l-a sunat pe presedintele interimar al CCIR si ulterior i-a inmanat un plic “sigilat” comunicandu-i ca este din partea tatalui ei.
“Plicul continea o scrisoare olografa scrisa si semnata de Vlasov Mihail. Destinatarul afirma ca, dupa citirea scrisorii, s-a simtit amenintat, in sensul ca i s-a creat o stare de temere, atat pentru sine cat si pentru familia sa, mai ales ca la finalul scrisorii era specificat ‘n-as vrea sa sufere si copiii altuia'”, se arata in comunicatul remis presei de DNA.
Mai mult, anterior primirii acestei scrisori de amenintare, presedintele interimar al CCIR a fost contactat de mai multe ori telefonic de Mihail Vlasov, care i-a spus sub diverse forme, ca “nu este bine ce face”, sustin procurorii.
Presedintele interimar al CCIR crede ca amenintarile directe ar fi avut legatura cu demersurile facute de noua conducere a institutiei, dupa demiterea lui Vlasov, in vederea atragerii raspunderii penale si patrimoniale a acestuia pentru faptele comise in timpul mandatului sau.
Joi, Mihail Vlasov a fost instiintat in legatura cu acuzatiile din acest nou dosar.
Mihail Vlasov se afla in arest la domiciliu intr-un dosar in care este acuzat de luare de mita.
De asemenea, fiica sa, Vanda, fost prim-vicepresedinte al Curtii de Arbitraj, este urmarita penal pentru fals.

Vezi si

Autoritățile locale pot contribui la repararea și modernizarea gărilor

Autoritățile locale vor putea contribui inclusiv la repararea și modernizarea gărilor, anunță ministrul Transporturilor, Sorin …