Sunday , February 5 2023

Fostul preşedinte al Egiptului, Mohamed Morsi, condamnat la ÎNCHISOARE pe VIAŢĂ

mohamed morsi

Un tribunal egiptean l-a condamnat marți pe fostul președinte islamist Mohamed Morsi, destituit în 2003 de armată, la închisoare pe viață pentru “spionaj” în favoarea mișcării palestiniene Hamas, organizației libaneze Hezbollah și Iranului.
În acest proces, a mai fost confirmată pedeapsa contra a 16 co-acuzați, dintre care doi înalți responsabili ai Frăției Musulmane condamnați deja la moarte pe 16 mai pentru livrarea de documente secrete în străinătate între 2005 și 2013.
Aceeași instanță urmează să confirme sau să infirme marți pedeapsa cu moartea dictată contra lui Mohamed Morsi pe 16 mai, într-un alt proces, intentat pentru plănuirea unei evadări în masă dintr-o închisoare și incitare la violență în timpul revoltei din 2011, potrivit Agerpres.
Morsi, primul președinte ales democratic în Egipt, poate face apel. El a fost deja condamnat la 20 de ani de închisoare într-un prim proces pentru violențele comise contra manifestanților în timpul scurtului său mandat de un an. Contra lui Mohamed Morsi sunt deschise în total cinci procese judiciare.
 
 

Vezi si

Peste jumătate din țară se află sub cod galben sau portocaliu de ninsori și viscol

Mai mult de jumătate de țară se află sub cod gaben de ninsori și viscol, …