Sunday , February 5 2023

Fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, condamnat la inchisoare, este de negasit. Politia il va da in urmarire

Fostul locotenent-colonel SRI, Daniel Dragomir, a fost condamnat joi la 3 ani si 10 luni de inchisoare pentru fapte de coruptie, printre care trafic de influenta si spalare de bani. Decizia a fost luata de Curtea de Apel Bucuresti si este definitiva.

Politistii din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti au efectuat verificari la mai multe adrese in vederea depistarii lui Daniel Dragomir, pentru a pune in aplicare mandatul de incarcerare.

“Avand in vedere ca cel in cauza nu a fost gasit, se fac demersurile legale pentru a fi dat in urmarire,” anunta politistii.

In faza de fond a procesului, Tribunalul Bucuresti il condamnase pe Daniel Dragomir la un an de inchisoare cu suspendare pentru fals in inscrisuri, dar a fost achitat pentru acuzatiile de coruptie.

In acelasi dosar, sotia fostului ofiter, plutonier major (r) in SRI, Marinela Zoica Dragomir, a fost condamnata la 2 ani si 8 luni cu suspendare. In faza de fond ea fusese condamnata la un an de inchisoare cu suspendare.

Instanta a mai decis confiscarea de la fiecare dintre cei doi soti a sumei de 1.015.176,66 de lei, potrivit portalului instantelor.

Daniel Dragomir a devenit cunoscut dupa ce a fost arestat preventiv in septembrie 2016 pentru implicare in dosarul “Black Cube” privind hartuirea sefei DNA de atunci, Laura Codruta Kovesi.

In dosarul in care a fost condamnat, DNA sustinea ca, in perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, Daniel Dragomir, care indeplinea functia de sef grupare sectoare informativ-operative in Directia Generala de Prevenire si Combatere Terorism din cadrul SRI, beneficiind de ajutorul sotiei sale, a pretins si a primit de la un administrator al unor societati comerciale (denuntator in cauza) suma totala de 2.030.353 lei, echivalent a 462.567 euro, compusa din:
– 1.648.400 de lei (echivalent a 374.078 euro), suma primita in numerar intr-un cont bancar deschis pe numele altei persoane;
– 309.952 de lei (echivalent a 70.575 euro), reprezentand finantarea cheltuielilor necesare infiintarii, dotarii si asigurarii functionarii unei societati comerciale, incluzand si un autoturism de lux, marca Porsche Cayenne;
– 72.000 de lei (echivalent a 18.000 euro), reprezentand salariul lunar de 8.000 lei, primit de sotia sa, in calitate de administrator al acestei firme nou infiintate.

Denuntatorul in acest dosar este omul de afaceri libanez Rami Ghaziri, care detinea Avicola Crevedia.

ziare.com

Vezi si

Doi copii împreună cu tații lor şi un câine, salvați dintr-o mașină blocată în zăpada de peste un metru din Munții Sebeșului

Doi bărbaţi şi doi copii, însoţiţi de un câine, au rămas blocaţi în zăpadă de …