Fostul ministrul al Educației Cristian Adominței, condamnat la închisoare cu executare

reportersite
27 noiembrie 2020, 15:41

Cristian Adomnitei este de loc din Suceava, loc unde de altfel s-a si retras in ultimii ani, de cand au inceput problemele penale si  nu a mai fost președinte al Consiliului Județean Iași. Acum el coordoneaza  tot felul de afaceri pe care familia sa le deruleaza in judet.

Fostul ministrul al Educației și fost președinte al Consiliului Județean Iași, Cristian Adominței, a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare, în dosarul în care e acuzat că a încercat să mascheze un control de audit.

Cristian Adominței a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare.

Acuzațiile sunt de favorizarea făpuitorului și fals intelectual, comise când Cristian Adominței era președinte al Consiliului Județean Iași.

La vremea respectivă, pro­curorii spuneau că acesta ar fi încercat să mascheze un control de audit în urma căruia se descoperiseră mai multe nereguli legate de derularea unui contract public semnat între Consiliul Județean şi o firmă de publicitate.

În mai 2015, Cristian Adomniţei s-a suspendat din toate funcţiile politice, inclusiv din cea de preşedinte al PNL Iaşi. Până la momentul declanşării anchetei DNA împotriva sa, Adomniţei spunea că nu exclude o candidatură la Primăria Iaşi, la alegerile din 2016, relateaza Mediafax.