Sunday , September 19 2021

Fostul ministru George Ciamba a murit duminică noapte, la vârsta de 55 de ani

Ambasadorul României la Atena și fostul Ministru al Afacerilor Europene, George Ciamba, a murit azi-noapte. Diplomatul român a revenit în România săptămâna trecută. El era bolnav de ceva timp, suferea de cancer.

George Ciamba avea 55 de ani și este un diplomat român de carieră în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Din noiembrie 2018 până în noiembrie 2019 a fost ministru pentru Afaceri Europene în Guvernul României, iar, în această calitate, a gestionat prima Președinție română a Consiliului UE.

Înainte de a deține funcția de ministru pentru Afaceri Europene în MAE, George Ciamba a fost secretar de stat pentru Afaceri Bilaterale și Strategice în Spațiul Euroatlantic, între ianuarie 2017 și noiembrie 2018.

Între 2016 și 2017 a deținut funcțiile de Ambasador și de Reprezentant cu însărcinări speciale pentru diplomație economică. În această calitate, a contribuit la promovarea și derularea proiectelor economice în cadrul cărora România are interese strategice, precum și la consolidarea relației inter-ministeriale în vederea reprezentării economice externe.

Vezi si

Ce se ascunde în spatele falimentului City Insurance. Dobânzi uriașe pentru împrumuturi fictive plătite către compania lui Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase

Un director din ASF face dezvăluiri despre ce se ascunde la City Insurance: compania a …