Sunday , January 29 2023

Fostul avocat al lui Donald Trump, condamnat la trei ani de închisoare

Michael Cohen, fostul avocat şi om de încredere al preşedintelui american Donald Trump, a fost condamnat, miercuri, la 36 de luni de închisoare pentru că a minţit privind afacerile magnatului american în Rusia şi a oferit, ilegal, bani femeilor cu care Donald Trump ar fi avut aventuri amoroase.

Cohen, în vârstă de 52 de ani, va fi încarcerat abia pe 6 martie, a afirmat judecătorul federal care l-a condamnat. Pedepsele sunt de 36 de luni de închisoare pentru plăţile ilegale, care au încălcat legea privind finanţarea campaniilor electorale, şi la două luni de închisoare pentru declaraţiile false din Congres. Cele două sentinţe se vor executa simultan.
Preşedintele american Donald Trump a afirmat, cu două zile în urmă, că plăţile efectuate în timpul campaniei din 2016 pentru două femei ca acestea să păstreze tăcerea asupra legăturii despre care ele au susţinut că au avut-o cu el nu au avut nimic ilegal, relatează AFP.
El a precizat că tranzacţia “a fost făcută corect de un avocat” şi că “democraţii se folosesc acum de o simplă tranzacţie privată şi o consideră pe nedrept o contribuţie de campanie”.
În ultima perioadă, liderul de la Casa Albă s-a dezlănţuit împotriva fostului apropiat. În stilul caracteristic, Donald Trump şi-a exprimat, pe twitter, opinia că Michael Cohen “inventează poveşti pentru a obţine un acord” şi “ar trebui, în opinia mea, să primească o pedeapsă deplină şi totală”.
În august 2018, Michael Cohen a pledat vinovat pentru alte acuzaţii referitoare la delicte federale asociate companiilor taxi pe care le deţine, fraudelor bancare şi colaborării cu echipa electorală a lui Donald Trump.

Vezi si

Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat o nouă versiune a aplicației de alerte

Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat duminică, în formă actualizată, aplicația DSU. Aceasta conține …