Saturday , November 26 2022

Fosta soţie a lui Dan Condrea spune că patronul Hexi Pharma a fost agent SIE şi că a fost filat de SRI

condrea1

Fosta soţie a lui Dan Condrea spune că patronul Hexi Pharma a fost agent SIE şi că a fost filat de SRI. Aceasta cere Tribunalului Bucureşti custodia copilului pe care îl are cu Dan Condrea, anunta Digi24.
“Dan Condrea a fost agent SIE. Ştiu pentru că l-am întrebat şi nu mi-a răspuns nimic, deşi el îmi răspundea mereu la întrebări. Dacă nu mi-a răspuns, înseamnă că era agent SIE. În tot anturajul nostru erau ofiţeri SIE şi SRI”, a spus Laura Georgescu, la Tribunalul Bucureşti, unde se judecă o cerere depusă de aceasta în ianuarie, pentru stabilirea programului de vizitare a copilului lor, care era în custodia lui Dan Condrea.
În context, ea a arătat o fotografie de la cununia civilă cu Dan Condrea din anul 1999, în care susține că apar un colonel de la serviciul secret al MAI și alți reprezentanți din serviciile de informații, arată Agerpres.
„Erau prezenți în calitate de invitați și ai fostului soț și ai rudelor mele, erau parte dintre ei prieteni din SRI. Prietenii mei cam sunt în SRI. De exemplu, Irina Buleandră Cristea, Lupu Claudiu, ofițer SRI. Acesta era mediul în care mă învârteam. De dinainte de Revoluție erau în anturajul familiei mele, alături de familia Gheorghe Petricu, care erau la dreapta cuplului Ceaușescu. Am venit să dezmint în fața doamnei judecător informația că Dan Alexandru Condrea nu ar fi fost filat. Dan Alexandru Condrea a fost filat în permanență, cum și eu am fost filată în permanență, de când m-am născut și până în prezent. (…) Părinții mei, prin prietenii lor, erau indirect în anturajul familiei Ceaușescu și atunci eram filați foarte strâns. Tatăl meu era ofițer militar, eram monitorizați foarte atent„, a susținut femeia.
Ea a dezvăluit că, pe 14 septembrie 2015, a făcut, la Judecătoria sectorului 1, un denunț penal în legătură cu dezinfectanții diluați, după care i-a trimis jurnalistului Cătălin Tolontan un document scanat.
Femeia nu crede că Dan Condrea s-a sinucis: „Sigur nu. Pentru că el a fost tot timpul partea activă, luptătorul din familie și un om care este atât de activ nu își direcționează agresivitatea către propria persoană. Dacă îl speria presiunea nu mai înființa 10 firme. Ipoteza asta este halucinantă că nu mai suporta presiunea”.
Potrivit news.ro, Laura Georgescu a mai spus că are o listă cu numele unor politiceni care ar fi primit bani pentru ca afacerile Hexi Pharma să fie protejate. “În cadrul Hexi Pharma, protecţia a venit de la Comisia de la Camera de Sănătate”, a spus fosta soţie a lui Condrea.
După decesul lui Dan Condrea, fosta soţie a acestuia cere instanţei să îi acorde custodia copilului lor.
Comisia SRI a arătat, în urma controlului suplimentar asupra Serviciului, că Hexi Pharma, Dan Condrea sau alţi reprezentanţi ai firmei nu au constituit “un caz de securitate naţională”, iar aceştia “nu au făcut obiectul unor mandate de securitate naţională sau măsuri de supraveghere operativă”.
Procurorul general al Parchetului instanţei supreme, Augustin Lazăr, a declarat că nu crede că era necesar ca Dan Condrea să fie filat, precizând că nu existau suspiciuni că patronul Hexi Pharma ar fi vrut să se sustragă urmăririi penale.
 

Vezi si

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, va vizita România în perioada 28-30 noiembrie

Potrivit unei informări oficiale a Departamentului de stat al SUA, Antony J. Blinken se va …