Sunday , December 4 2022

Fosta şefă a SIVECO, Irina Socol, condamnată la doi ani şi 6 luni de închisoare

socol-catuse

Fosta şefă a SIVECO, Irina Socol, condamnată la doi ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Decizia nu mai poate fi contestată.
Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti.
Anul trecut, Tribunalul Bucureşti a condamnat-o în primă instanţă pe Irina Socol la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.
Procurorii spun că, sub conducerea Irinei Socol, SIVECO ar fi încheiat tranzacții fictive cu firme ale unor persoane din Sinteşti care aveau ca activitate colectarea fierului vechi. Bugetul ar fi fost prejudiciat astfel cu trei milioane de euro.
SIVECO a câştigat de-a lungul anului multe contracte cu statul. Unele acorduri au fost mari. Potrivit datelor publicate în martie de Agenţia pentru Agenda Digitală, SIVECO a câştigat împreună cu Teamnet un contract de 129 de milioane de lei de la APIA. A fost a treia cea mai mare achiziţie publică de serviicii IT din ultimii cinci ani. Tot SIVECO a fost subcontractant în al şaselea contract ca mărime, unul de 61 de milioane de lei acordat de Institutul Naţional de Cercetare Informatică.
În urmă cu câteva zile, Irina Socol şi-a cedat gratuit acţiunile pe care le deţinea la SIVECO. Participaţia sa a fost transferată către 35 de manageri din cadrul companiei. Socol este cofondator SIVECO şi a ocupat postul de preşedinte al companiei IT până la izbucnirea acestui scandal de evaziune fiscală.
digi24.ro

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …