Tuesday , May 17 2022

Fost director de la Administrația Bazinală de Apă Siret, trimis în judecată de DNA

Un fost director al Administraţiei Bazinale de Apă Siret, Mihail Popescu, a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a produs un prejudiciu Apelor Române de 11 milioane lei, în legătură cu neefectuarea unor lucrări de amenajare râuri.

În acelaşi dosar, au fost deferite justiţiei două angajate la Administraţia Bazinală de Apă Siret, Maria Diaconescu şi Anca Mirela Chiochiu, acuzate de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2 septembrie – 18 noiembrie 2019, Mihail Popescu, beneficiind de ajutorul celorlalte două inculpate, cu încălcarea legii nu ar fi dispus rezilierea unor contracte atribuite unei societăţi comerciale pentru nerespectarea obligaţiilor contractuale.

Prin aceste demersuri, ar fi fost vătămate interesele legale ale Administraţiei Naţionale “Apele Române” prin pierderea de fonduri în valoare totală de 11.000.000 de lei, deoarece lucrările respective nu au fost executate.

Banii respectivi au fost alocaţi prin Hotărârea de Guvern nr. 441/2019 pentru realizarea, în regim de urgenţă, a unor lucrări de “Amenajare albie râu Ţiganca în localitatea Ion Creangă, judeţul Neamţ” şi “Amenajare albie râu Albuia în localitatea Rotunda, comuna Doljeşti, judeţul Neamţ” în vederea prevenirii şi înlăturării efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii în perioada februarie – mai 2019.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.

Vezi si

Ministerul Sănătății nu mai distribuie populației pastilele de iodură de potasiu

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Marius Brădățan, a spus, luni, că pastilele de …