Tuesday , September 27 2022

Flutur, despre noul acord cu FMI şi CE: Guvernul nu vrea noi împrumuturi, sunt măsuri de siguranţă

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, referitor la acordul preventiv cu FMI, că PDL, coaliţia şi Guvernul nu doresc să facă noi împrumuturi în perioada următoare, “însă sunt măsuri de siguranţă”.
Flutur a fost, întrebat după şedinţa BPN, dacă la reuniunea coaliţiei şi a conducerii PDL s-a discutat despre un acord preventiv cu FMI, Flutur a răspuns: “Referitor la acest acord, cred că domnul ministru Ialomiţianu a spus astăzi într-un comunicat, n-a venit la şedinţa BPN. Referitor la acest acord preventiv, PDL, coaliţia şi Guvernul nu doresc să facă noi împrumuturi în perioada următoare, însă sunt măsuri de siguranţă. În momentul de faţă, noi ne-am asigurat stabilitatea, avem un buget foarte bine construit şi intrăm în linie dreaptă pentru a putea respecta legea bugetului de stat pe 2011 şi nu avem în vedere un acord faptic, care să facă împrumut efectiv, ci este o chestiune de siguranţă”.
El a precizat că atât la reuniunea coaliţiei, cât şi a BPN al PDL, s-a discutat despre aprecierea diverselor organisme internaţionale legate de politica de stabilitate din România.
“Am discutat azi în coaliţie şi în BPN câteva lucruri, un barometru, pe care-l vedem referitor la poziţia FMI, a agenţiilor de rating, faptul că măsurile luate de guvernul Boc la sfârşitul anului trecut au crescut stabilitatea ţării şi credibilitatea ei pe piaţa financiară internaţională”, a adăugat Flutur.
Următorul acord pe care România îl va semna cu instituţiile financiare internaţionale va fi de tip preventiv, atât cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), cât şi cu Comisia Europeană (CE), a declarat luni ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.

Vezi si

Inspectorii școlari generali, convocați la minister: Vor fi asigurate condiții în sezonul rece

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a convocat luni la minister inspectorii generali școlari din țară pentru …

2 comments

  1. Bine ,ca sunt a celelante partide. Ce au facut ceilanti? Flutur cel putin in situatie de criza tot a adus ceva fonduri pentru Suceava. Daca te orbeste orientarea nu am ce-ti face Virgile.

  2. Nene, da’ ce se mai pricepe tanti Flutur asta la toate alea. Ce oameni iscusiti e la PDL. Mare lucru dom’le !