Monday , December 4 2023

Flutur: Coalitia a decis ca Guvernul sa-si asume raspunderea pe Legea salarizarii

Coali]ia a decis ca Guvernul s\-[i asume r\spunderea pe Legea salariz\rii, deoarece aceasta este necesar\ pentru elaborarea bugetului de stat pe 2011, a declarat, luni, vicepre[edintele PDL Gheorghe Flutur, ar\tând c\ obiectivul este ca Legea bugetului s\ fie discutat\ în decembrie de Parlament.
“Am stabilit un calendar clar la legea salariz\rii. Exper]ii se vor întâlni ast\zi (luni – n.r.) [i mâine sear\ (mar]i sear\ – n.r.) coali]ia va avea o analiz\ clar\ asupra acestei legi”, a precizat Flutur.
El a spus c\ liderii coali]iei sus]in asumarea r\spunderii Guvernului pe Legea salariz\rii ca fiind procedura “cea mai eficient\ [i rapid\” având în vedere c\ aceast\ lege este necesar\ la elaborarea bugetului de stat pe anul 2011.
Potrivit lui Flutur, PDL sper\ ca proiectul Legii salariz\rii s\ fie finalizat în aceast\ s\pt\mân\.
“Obiectivul nostru este s\ discut\m Legea bugetului de stat cel târziu în decembrie, vom face toate demersurile. Timpul este foarte scurt [i de aici hot\rârea clar\ a coali]iei de asumare a r\spunderii asupra Legii salariz\rii”, a ad\ugat Flutur.
Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, c\ Legea salariz\rii unitare va fi adoptat\, cel mai probabil, prin asumarea r\spunderii Guvernului în Parlament.
Kelemen a spus c\, referitor la Legea salariz\rii unitare, s-a hot\rât ca luni [i mar]i s\ existe discu]ii la nivel de exper]i, apoi s\ fie din nou discu]ii pe acest subiect în coali]ie.
Liderii coali]iei se vor reuni, luni, la ora 18.00, pentru a discuta pe tema Legii salariz\rii unitare, precum [i mar]i, tot la ora 18.00, pentru o discu]ie politic\, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul deputa]ilor minorit\]ilor na]ionale, Varujan Pambuccian.
Conform lui Pambuccian, întâlnirea de luni sear\ vizeaz\ o discu]ie tehnic\ pe Legea salariz\rii unitare în sistemul bugetar.
De asemenea, mar]i, de la ora 18.00, coali]ia va avea “o discu]ie politic\”, a precizat deputatul.
Premierul Emil Boc a anun]at, sâmb\t\, c\ Legea bugetului pe anul 2011 va fi gata imediat dup\ finalizarea Legii salariz\rii unitare, pentru c\ aceasta trebuie s\ stea la baza bugetului.
Ministrul Finan]elor, Gheorghe Ialomi]ianu, a declarat, în urm\ cu o s\pt\mân\, c\ proiectul bugetului de stat pe 2011 a fost finalizat [i c\ se a[teapt\ adoptarea Legii salariz\rii unitare. “Am finalizat bugetul, a[tept\m Legea salariz\rii unitare, este înc\ în negocieri, negociem cu sindicatele [i patronatele [i sper\m ca într-un timp foarte scurt se va finaliza [i s-o adopt\m. Nu pot s\ spun num\rul de zile, mi-a[ dori cât mai repede”, declara Ialomi]ianu.

Vezi si

Sondaj INSCOP: AUR, la 0,6% de PNL. PSD trece de 30%, iar partidul lui Șoșoacă ar intra în parlament

PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL – 20,1%, AUR – 19,5%, iar partidul Dianei …