Saturday , February 4 2023

Florin Iordache, fostul ministru “Alta intrebare”, a fost votat de Parlament preşedinte pe viata al Consiliului Legislativ

Iordache, ministru al Justiţiei în guvernarea PSD, în perioada în care acest partid era condus de Liviu Dragnea si care a pus umarul la modificari legislative de trista amintire in Justitie, a fost validat, marţi, prin vot, de către Parlament, cu 185 de voturi pentru şi 41 împotrivă, presedinte al Consiliului Legislativ.

Alături de Iordache şi-au mai depus candidaturile Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale, şi Ionuț Mazâlu, actual secretar al Consiliului Legislativ.

Florin Iordache, în prezent deputat, a decis să candideze pentru preşedinţia Consiliului Legislativ, organism care dă aviz de legalitate propunerilor de legi iniţiate de parlamentari şi de Guvern, după ce nu a reuşit să mai “prindă” un mandat de parlamentar.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ este acordată, practic, pe viață.

Preşedintele acestei instituţii este numit prin votul senatorilor şi deputaţilor fără limită de mandat, fără să existe o procedură prin care să poată fi revocat.

Vezi si

PSD și PNL se contrazic prin comunicate în privința taxei de solidaritate

Social-democrații le cer liberalilor să-și definească poziția față de taxa de solidaritate aplicabilă companiilor cu …