Friday , July 1 2022

Florin Georgescu, singurul membru al Guvernului prezent la receptia de la Cotroceni

În jur de 1.000 de persoane au participat la recepția oferită de președintele Traian Băsescu cu ocazia Zilei Naționale a României, Guvernul fiind reprezentat doar de ministrul de finanţe, Florin Georgescu.
Traian Băsescu a fost însoțit de Maria Băsescu, dar și de fiica cea mică, Elena Băsescu.
Cu exceptia senatorului Ioan Ghișe care a și provocat un incident, politicienii USL nu au onorat invitația. Dintre membrii Guvernului a fost prezent doar ministrul finanțelor, Florin Georgescu. Au fost prezenți în schimb lideri ai PDL, printre care fostul premier Emil Boc, Anca Boagiu, Mircea Toader, Radu Berceanu, Cristian Boureanu, dar și fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu și liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor.
Ministerul de Externe a fost reprezentat de secretarii de stat Bogdan Aurescu și Ovidiu Dranga, Ministerul Apărării, de secretarul de stat Sebastian Huluban, iar Ministerul de Interne, de secretarul de stat Marian Titulescu.
Printre invitați s-au numărat și numeroși membri ai corpului diplomatic: ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, ambasadorul german, Andreas von Mettenheim, ambasadorul Israelului, Dan Ben Elizier, ambasadoarea Chinei, Huo Yuzhen, sau ambasadorul Poloniei, Marek Szczygiel.
Din lumea sportului au fost prezenți Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Ion Țiriac, Octavian Belu, Cătălina Ponor sau Sanda Izbașa.
Nu au lipsit, ca în fiecare an, Prințul Paul și Prințesa Lia, precum și șefii SRI, George Maior, și SIE, Teodor Meleșcanu.

Vezi si

Autoritățile locale pot contribui la repararea și modernizarea gărilor

Autoritățile locale vor putea contribui inclusiv la repararea și modernizarea gărilor, anunță ministrul Transporturilor, Sorin …