Thursday , September 29 2022

Florin Citu se retrage din pozitia de premier desemnat, cu cateva minute inainte de votul de investitura

Premierul desemnat Florin Cîțu, se retrage și își depune mandatul de premier desemnat, înainte de votul de învestitură din Parlament, anunta Administratia Prezidentiala. Presedintele Iohannis a luat act de aceasta situatie si va face o declaratie in aceasta seara.

În această situație, președintele Klaus Iohannis va chema, din nou, partidele politice la Cotroceni și va face o nouă propunere de premier.

Ludovic Orban discută cu mai mulți apropiați în legătură cu deciziile care urmează să fie luate.

Retragerea lui Florin Cîțu vine pe fondul crizei coronavirusului și în contextul în care alegerile anticipate par imposibil de organizat, motiv pentru care următoarea propunerea de premier va fi una care trebuie să adune o majoritate, astfel încât să fie învestit un guvern până la alegerile parlamentare la termen, de la finalul anului.

Înaintea ședinței de plen se contura deja o majoritate care să asigure învestirea Guvernului Cîțu, după ce PNL, USR, UDMR, ALDE, PMP și Pro România au anunțat că vor vota învestirea guvernului.

Ședința de plen în care ar fi trebuit dat votul pentru Guvernul Cîțu era programată joi, de la ora 16. Liderii mai multor partide, printre care Pro România, ALDE, PMP sau USR au anunțat că votează guvernul astfel încât să poată gestiona criza un guvern plin.

Vezi si

Accident grav în Germania, cu 3 mașini pline cu români. Un mort și 10 răniți

Accident deosebit de grav între trei autoturisme cu români s-a petrecut miercuri, 28 septembrie, în …