Friday , January 21 2022

Florin Cîțu a devenit președinte al Senatului, după ce Anca Dragu (USR) a fost revocată 

Anca Dragu a fost revocată din funcția de președinte al Senatului cu voturile PNL, PSD și UDMR, iar funcția a fost preluată de premierul interimar Florin Cîțu, în urma votului din plen. USR a anunțat că va contesta revocarea Ancăi Dragu la Curtea Constituțională.

Conform Digi24, Florin Cîțu a fost ales președinte al Senatului cu 82 de voturi. Anca Dragu, senator USR, revocată astăzi din funcție, a candidat din nou și a primit 25 de voturi. Alte 17 voturi au fost anulate.

Anca Dragu a fost revocată din funcția de președinte al Senatuluicu 82 de voturi în favoarea demiterii, din 115 senatori prezenți. Au fost de asemenea 24 de voturi împotrivă și 9 abțineri.

Senatorul liberal Alina Gorghiu a spus că există decizii CCR care ar permite schimbarea Ancăi Dragu. Ea a invocat două articole din Constituție, Regulamentul Senatului și o decizie a CCR.

„Este un punct care ține de realitatea politică la acest moment. Nu este o sancțiune pentru Anca Dragu, este o chestiune firească de normalitate atunci când se schimbă majoritatea, când se schimbă configurația politică”, a spus Gorghiu.

Pe de altă parte, USR spune că revocarea Ancăi Dragu e „neconstituțională” și va ataca decizia la CCR.

 

Vezi si

test, depistare, coronavirus, Obiectiv

19.600 de noi infectări cu coronavirus în România, un nou record

În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un nou record de infectări cu coronavirus, …