Wednesday , July 6 2022

Florin Cîțu: 1 iunie, cam devreme să renunțăm la masca de protecție

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, la Palatul Victoria că până ce nu se atinge ținta de 10.000.000 de români vaccinați nu poate fi luată în considerare decizia de a renunța la masca de protecție. Premierul a mai spus că relaxările vor ține cont și de organizarea unor teste-pilot în cadrul unor evenimente de cultură și concerte.

Acesta a precizat că există câteva propuneri pentru a se redeschide anumite sectoare precum HORECA sau instituțiile culturale.

“Aș vrea să fie redeschis totul mai devreme, dar sunt câteva propuneri în acest moment la Ministerul Culturii. Știu că sunt avansate discuții pentru teste-pilot pentru Teatrul Național și pentru Opera Română. Vom vedea cum vor arăta în final, dar acestea din ceea ce știu eu până acum.

Întrebat dacă vom renunța la mască de la 1 iunie, Florin Cîțu a răspuns:

“După ce ne vaccinăm vom renunța și la mască. La 1 iunie este cam devreme să renunțăm la mască. Trebuie să ne gândim la a renunța la mască după ce avem acea țintă de 10.000.000 de cetățeni vaccinați. Până atunci nu are sens să discutăm despre așa ceva”, a spus Florin Cîțu.

 

Vezi si

Iohannis: Nu avem un plan de a intra în austeritate, nu intenționez sa accept un nou experiment de acest tip cu România

Klaus Iohannis a susținut marţi seară o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni. Întrebat dacă …