Monday , April 22 2024

Fiul lui Dan Adamescu a fost arestat la Londra si va fi extradat

bogdan adamescu

Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, pe numele căruia fusese emis în lipsă un mandat de arestare, a fost identificat luni seară, la Londra, iar în prezent se află în custodia poliției londoneze. El a fost prins pe baza unor informaţii primite de la poliţiştii români.
Alexander Adamescu este acuzat de dare și luare de mită, iar Tribunalul București a decis arestarea preventivă în lipsă a acestuia. Potrivit România TV, el a fost arestat luni seara, la Londra.
În zilele următoare se vor face demersurile pentru ca fiul omului de afaceri Dan Adamescu să fie extrădat în România.
Procurorii DNA au înaintat Tribunalului București încă de acum trei luni propunerea de arestare în lipsă a lui Bogdan Alexander Adamescu, pe baza probelor de la dosar. El este acuzat că în cursul lunilor iunie și decembrie 2013, împreună cu tatăl său, Dan Adamescu, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraților Stanciu Ion și Rovența Elena, judecători la Tribunalul București — Secția VII Civilă pentru ca în schimb aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Dan Adamescu.
La data la care DNA a înaintat cererea de arestare preventivă a lui Bogdan Alexander Adamescu Tribunalului Bucureşti, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, declara că procurorii l-au localizat însă nu pot face public locul în care se află. Decizia instanţei nu este definitivă însă este executorie.
 
 

Vezi si

Un avion Wizz Air care zbura de la Luton la Chişinău a aterizat de urgenţă la Iaşi, după o alertă cu bombă

Un avion Wizz Air cu 220 de pasageri la bord, care zbura de la Luton …