Sunday , September 25 2022

Fituici si sute de euro gasite asupra elevilor de la Liceul "Bolintineanu"

bolintineanu

Scandalul de fraudă de la examenul de Bacalaureat 2013 ia amploare. Poliţiştii au găsit asupra elevilor care au susţinut, luni, proba scrisă la limba română la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” mai multe fiţuici şi telefoane mobile care i-ar fi ajutat să copieze, dar şi câteva sute de euro care urmau, cel mai probabil, să ajungă la profesorii din comisia de supraveghere care trebuiau să fie “îmbunaţi”.
La percheziţiile care au avut loc, luni, la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”, unde 37 de profesori din comisia de supraveghere de la Bacalaureat au fost ridicaţi şi duşi la audieri, poliţiştii şi procurorii au găsit fiţuici şi suma de 500 de euro asupra elevilor de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”.
De asemenea, într-un dulap dintr-o sală de clasă în care se susţinea examenul de Bacalaureat s-au găsit, de asemenea, bani care se crede că urmau să intre în posesia profesorilor.
Percheziţii corporale au fost efectuate şi asupra profesorilor, la care au fost găsiţi bani ascunşi în lenjeria intimă, dar şi pungi cu parfumuri şi bijuterii pe care le-ar fi primit de la elevi pentru a-i ajuta cu rezolvarea subiectelor.
Directoarea Liceului “Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, Costica Vărzaru, care a fost audiată de procurori la Poliţia Capitalei, fiind suspectată de fapte de corupţie, a fost reţinută, iar marţi va fi dusă la instanţă cu propunerea de arestare preventivă pentru trafic de influenţă.
Potrivit unor surse judiciare, directoarea Liceului “Dimitrie Bolintineanu” ar fi recunoscut că a luat bani de la elevi pentru a interveni la membrii comisiei de bacalaureat să le faciliteze copierea sau să îi ajute la rezolvarea subiectelor.
rtv.net

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …