Firea si alti pesedisti distribuie un fake news: Un colaj în care susțin că președintele Iohannis a purtat cască la conferință. PNL raspunde si el cu o poza

reportersite
13/11/19 ora:9:50pm

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, și Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, au distribuit pe Facebook un colaj în care susțin că președintele Klaus Iohannis a purtat o cască în urechea stângă la conferința de presă ținută miercuri seară. În replică, cei de la PNL au dat publicității o fotografie făcută șefului statului din profil.

Primul care a postat pe Facebook imaginea a fost senatorul PSD Florian Bodog.

„Nu pot să cred! Marele Iohannis are nevoie să i se șoptească în cască! Că altfel nu este în stare să răspundă la întrebările presei. E clar acum de ce nu vrea confruntare directă cu Viorica Dăncilă: se teme că nu-i va putea șopti nimeni răspunsurile!”, a scris Bodog.

Același colaj l-a distribuit și Gabriela Firea: „Președintele-candidat Iohannis este nu numai foarte curajos, foarte deschis dialogului, dezbaterilor, foarte informat si sigur pe el, ci și foarte spontan!? O dovedește cu prisosință casca din ureche folosita la conferinta de presa! Doamne, asa ceva!!??Ghinion!!!”

În replică, PNL a publicat o fotografie făcută președedintelui Klaus Iohannis în timpul conferinței de presă.

Despre acest lucru a vorbit și Klaus Iohannis, în timpul conferinței, la întrebarea unui jurnalist: „Aici nu, aici nu (arata spre urechi – n.r.), cred că aici (face semn cu degetul spre cap, n.red.). E totuși ciudat, mă bănuiți că fără copiuță nu merge? (râde) Nu cred că mă bănuiți”. De altfel, șeful statului a întors capul în stânga și în dreapta pentru a arăta acest lucru.